Utorak, 18 siječnja, 2022

“Marš na Drinu” orio se u kasarni OSBiH u Banjoj Luci: I Milorad Dodik na Božićnom prijemu!

Nemojte propustiti

– Malo gdje je zabilježeno da se nekom narodu brani proslava bilo čega. Ali u ovoj zemlji je sve nakaradno – kazao je član Predsjedništva BiH

U kasarni Oružanih snaga BiH Kozara u Banjoj Luci održava se Božićni prijem, koji tradicionalno organizira komanda Šeste pješadijske brigade Oružanih snaga BiH. Domaćin prijema je Mirko Okolić, zamjenik ministra odbrane BiH.

Za razliku od prošle godine kada su člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika zvuci “Marša na Drinu” dočekali na samom ulazu u kasarnu, ovoga puta nacionalistička pjesma puštena je u prostorijama kasarne. Stara vojnička koračnica postala je početkom 90-ih himna srpskih navijača, huligana, nacionalista i to je ostala i danas.

– Republika Srpska je spremna da ostane samo u ustavnoj BiH. Nadam se da će u BiH biti dijaloga. Usložnjava se situacija nakon proslave “dana RS-a”. Malo gdje je zabilježeno da se nekom narodu brani proslava bilo čega. Ali u ovoj zemlji je sve nakaradno.

– Zapad pokušava da satanizuje ovaj prostor stalnim sankcijama. Tako se ne rješavaju problemi. Nas pokušavaju da kažnjavaju oduzimanjem raznih nadležnosti – rekao je Dodik.

Više s weba

Izdvajamo

Definitivno stižu sankcije: Nijemci Dodika više ne žele vidjeti ni ‘nacrtanog’

– Ne može Dodik 15 godina rušiti državu i biti u korupciji, a onda se vratiti u Predsjedništvo bez...

Možda vas zanima i ovo