Četvrtak, 20 siječnja, 2022

Masakr u školi: Prvo ubio svoju majku koja je učiteljica, a zatim 20 djece!

Nemojte propustiti

Adam Lanza, čovjek je koji je upao u Osnovnu školu Sandy Hook u gradu Newtonu u američkoj saveznoj državi Connecticut i ubio 27 osoba među kojima je 20 djece!

20

“Prvo je ubio svoju majku, učiteljicu u toj školi, a zatim 20 učenika u razredu. Potom je ubio još pet odraslih koji su bili zaposleni u školi. Na kraju je ubio sebe”, objavio je večeras New York Times dodajući da je Lanza imao 2o godine.

Navodno je upao u razred u vrijeme dok je njegova majka predavala djeci i otvorio vatru iz vatrenog oružja, donosi agencija Reuters. NBC News javlja da su kod mrtvog napadača pronađena dva pištolja. Prema nekim napisima, policija je na mjestu događaja privela jednu osobu.
Prema za sada nepotvrđenim informacijama policija je uhitila Lanzinog mlađeg brata. Sumnja se da je sudjelovao u pripremi napada. Isti izvor navodi da se djevojka ubojice kao i jedan njegov prijatelj vode kao nestali.
Jedan od napadača je 20-godišnji muškarac, koji je bio naoružan s četiri komada vatrenog oružja, javlja ABC. Nosio je pancirku. No, AP javlja da se radilo o 20-godišnjaku koji je na neki način bio povezan sa školom. CNN je objavio da je ime napadača Adam Lanza. NBC News tvrdi da je jedan od roditelja napadača pronađen mrtav u kući u New Jerseyju.
Policija još šuti o broju mrtvih
“Napadač je ubijen unutar škole. Mjesto zločina je osigurano. Više nema opasnosti za javnost”, izjavio je glasnogovornik lokalne policije Paul Vance.
Vance nije želio službeno potvrditi koliko je osoba ubijeno. Rekao je da ima više mrtvih, te da su među žrtvama učenici i članovi nastavnog osoblja. Tačan broj mrtvih bit će objavljen nakon što policija obavi razgovore s članovima obitelji žrtava.

(Bh-index)

Više s weba

Izdvajamo

Reakcije na Greifovo “priznanje greške” o broju ubijenih Srebreničana

Urednik Haaretza, časopisa u kojem je objavljen ovaj članak, kaže kako “kritičari ovak Greifov potez nazivaju ‘očajničkim pokušajem popravke...

Možda vas zanima i ovo