Ponedjeljak, 27 ožujka, 2023

Mašinovođa zaustavio voz kako bi kupio porciju janjetine

Nemojte propustiti

„Željeznice Federacije BiH“ (ŽFBiH) u finansijskoj su dubiozi, novi menadžment jedva uspijeva držati kormilo u rukama, a uposlenici, sudeći prema nesvakidašnjem događaju od prošlog vikenda, poprilično koriste vrijeme rasula kompanije da iskale revolt zbog lošeg poslovanja, piše portal Dnevnog avaza.

Tako je prošle subote mještane naselja kod Mostarskog raskršća na periferiji Sarajeva nemalo uplašilo naglo zaustavljanje teretnog voza ŽFBiH kroz njihov kraj. Na toj se dionici, naime, izuzev u slučaju kvara, što je godinama bila rijetkost, vozovi nikad ne zaustavljaju.

Postoje dva-tri neformalna prijelaza preko pruge, naravno, uz obavezu da se prati signal semafora. Kada se, pak, voz naglo zaustavi, obično to ne nosi ničeg dobrog.

No, prema pisanju Dnevnog avaza, kada se to dogodilo proteklog vikenda, iz lokomotive je izašao mašinovođa, prošetao do obližnjeg motela i u otvorenom dijelu restorana, gdje vlasnik lično siječe janjetinu tek skinutu s ražnja, kupio meso!

Ilustracija (Foto: Avaz)
Ilustracija (Foto: Avaz)

Izvor: Avaz,Bh-index

Interesantno za vas

Izdvajamo

Loša partija u Bratislavi: Zmajevi poraženi od Slovačke

Reprezentacija Slovačke večeras je savladala Bosnu i Hercegovinu u susretu drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Može se reći...

Možda vas zanima i ovo