Četvrtak, 25 travnja, 2024

Mašinovođa zaustavio voz kako bi kupio porciju janjetine

Preporučeno

„Željeznice Federacije BiH“ (ŽFBiH) u finansijskoj su dubiozi, novi menadžment jedva uspijeva držati kormilo u rukama, a uposlenici, sudeći prema nesvakidašnjem događaju od prošlog vikenda, poprilično koriste vrijeme rasula kompanije da iskale revolt zbog lošeg poslovanja, piše portal Dnevnog avaza.

Tako je prošle subote mještane naselja kod Mostarskog raskršća na periferiji Sarajeva nemalo uplašilo naglo zaustavljanje teretnog voza ŽFBiH kroz njihov kraj. Na toj se dionici, naime, izuzev u slučaju kvara, što je godinama bila rijetkost, vozovi nikad ne zaustavljaju.

Postoje dva-tri neformalna prijelaza preko pruge, naravno, uz obavezu da se prati signal semafora. Kada se, pak, voz naglo zaustavi, obično to ne nosi ničeg dobrog.

No, prema pisanju Dnevnog avaza, kada se to dogodilo proteklog vikenda, iz lokomotive je izašao mašinovođa, prošetao do obližnjeg motela i u otvorenom dijelu restorana, gdje vlasnik lično siječe janjetinu tek skinutu s ražnja, kupio meso!

Ilustracija (Foto: Avaz)
Ilustracija (Foto: Avaz)

Izvor: Avaz,Bh-index

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Aktuelni saziv Vlade FBiH proslavlja prvi rođendan: Nikšić i Isak s osmijehom rezali tortu

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine danas obilježava godinu dana rada aktuelnog saziva. Tim povodom je održana i sjednica Vlade,...

Još vijesti za vas