Četvrtak, 19 svibnja, 2022

Maske su pale – Radončić više ne skriva za čije interese i po čijem nalogu radi protiv BiH!

Nemojte propustiti

Koliko god se Fahrudin Radončić sa svom svojom propagandnom mašinerijom upinjao da uveliča sebe, a krivicu prebaci na SDA, sve mu je jasnije da radi sizifovski posao.

Foto: ArhivFahrudin Radončić jeste učestvovao i prihvatio najsramniji sporazum koji je ikada sklopljen u povijesti Bosne i Hercegovine o njenoj podjeli i svođenju Bošnjaka na političku manjinu i findžan državu! To su potvrdili svi njegovi koalicioni partneri – Lagumdžija, Čović i Ljubić! Uz to, isti je taj sporazum Radončić žučno branio na prošlom sastanku predsjednika političkih stranaka u Banjoj Luci!

U paničnom nastojanju da sačuva svoju imovinu stečenu izrabljivanjem Bošnjaka, novcem od njihovih otetih neisplaćenih plaća, naknada za zdravstveno i penzijsko osiguranje, utajom poreza i poslovanjem sa Naserom Keljmendijem, Miloševićevim i Arkanovim finansijerom Miroslavoom Miškovićem i Zijadom Turkovićem čija je supruga do samoga početka sudskog procesa godinama bila neprikosnovena zvijezda svih medija u vlasništvu Fahrudina Radončića, lažni zaštitinik bošnjačkoga naroda skida jednu po jednu masku. Dok bez objašnjenja otpušta radnike koji su svojim višegodišnjim robovskim radom izgradili njegovu imperiju, Fahrudin Radončić kupuje avione, jahte, i ina bogatstva.

Prijetnje nadležnim službama

Sulejman Tihić je već pozvao sve nadležne domaće i inozemne relevantne službe da ispitaju svu njegou prijeratnu i sadašnju imovinu. Što se tiče kuće koju navodno na hrvatskom primorju posjeduje, Sulejman Tihić će velikodušno pokloniti Radončiću jer njemu priliči Fikret Abdić kao prvi susjed.  Fahrudin Radončić naravno, nije i nikada neće omogućiti institucijama da provjeravaju porijeklo njegove imovine! Umjesto toga, on prijeti relevantnim službama koje su ga već odavno svrstale u mrežu suradnika međunarodne kriminalne organizacije Nasera Keljmendija i pokušava onemogućiti njihov rad. Iz istih je razloga Radončić još 2007. godine sudjelovao u kreiranju Sporazuma o tzv. reformi policije koji je, prema izjavama i svih relevantnih međunarodnih institucija, okarakteriziran kao “najveća greška koja se ne smije ponoviti”.

 

Nakon Karadžića, Mladića, Miloševića, sada i Radončić bivše logoraše i organizatore otpora naziva dezerterima

Zatočenike srpskih koncentracionih logora – njih najmanje nekoliko stotina hiljada Bošnjaka i bh. patriota, nekada su dezerterima nazivali Radovan Karadžić, Ratko Mladić, Slobodan Milošević, a od danas i Fahrudin Radončić pokazavši time za čije interese i po čijim nalozima radi protiv Bosne i Hercegovine!

Tihić respektabilan svjedok Tužilaštva Haškog tribunala,

Radončić predmet istraga za ratne zločine!

 

Sulejman Tihić je, kao bivši zatočenik pet srpskih koncentracijskih logora u Bosni i Hercegovini i Srbiji, jedan od prvih svjedoka Tužilaštva Haškoga tribunala i uživa svo poštovanje ove najviše međunarodne pravosudne institucije, dok je Fahrudin Radončić predmet sudskih istraga o ratnim zločinima. Ako pojam “intelektualac” podrazumijeva osobe sa završenom osnovnom školom, onda vlasnik SBB sebe tako može nazivati.

SDA je respektabilna proreformska snaga koja je svoju opredijeljenost za reforme i evropski put dokazala svojim djelovanjem i kao takva priznata i prepoznata od svih relevantnih faktora. Opredijeljenost za borbu protiv kriminala i korupcije, jedino je SDA pokazala na djelu, dok neke druge političke stranke i Radončićevi partneri pravomoćno osuđivane kriminalce, lica sa falsificiranim doktoratima itd. imenuju na pozicije izvršnih direktora.

Fahrudin Radončić godinama preko svoje propagandne mašinerije radikalizira Bošnjake svodeći ih na vjersku skupinu i oduzimajući im politički subjektivitet, da bi to svoje antibosansko i antibošnjačko djelovanje krunisao sramnim sporazumom o političkoj marginalizaciji Bošnjaka i podjeli Bosne i Hercegovine!

 

(Bh-index/sda.ba)

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Orban izjavom razljutio Hrvate, ove godine ne žele Mađare: Niste dobrodošli na naše more!

Orbanova izjava izazvala je buru u Hrvatskoj, koja se sa političke scene prelila i u javnost. Mađarski premijer Viktor Orban...

Možda vas zanima i ovo