Petak, 1 ožujka, 2024

Maskirani ultradesničari nisu uspjeli ući na Kosovo, zaustavljeni pendrecima

Autor:Agencije

Preporučeno

Skup ultradesničara iz Srbije organizovan je pod parolom “Zbor na Jarinju”.

Grupa ultradesničara iz Srbije okupila se u nedjelju kod graničnog prelaza Jarinje gdje ih je na nekoliko desetina metara od punkta zaustavio kordon policije.

U jednom trenutku okupljeni su probili policijski kordon i uspjeli da priđu bliže graničnom prelazu Srbije i Kosova, ali ih je tu sačekao drugi policijski kordon.

U tim trenucima došlo je do koškanja između policije i demonstranata.

Na snimcima koji su objavljeni s lica mjesta vide se i trenutci kada su okupljeni, čija su lica mahom bila prekrivena maskama, uspjeli proći jedan policijski kordon sastavljen, sudeći po uniformama i opremi, od “obične policije”.

Upravo se čita:  Nije prijavio gotovinu na granici: Kod vozača u torbici i džepovima trenerke i jakne pronađeno 28.420 eura i 9.800 dolara!

Na snimci ispod čuje se kako osoba koja snima viče “probio se narod, probio se narod”, no vrlo brzo konstatuje da “izavode pandure” i da “pendrecima idu na narod”. Pogledajte kako je to izgledalo…

Okupljeni su na Jarinje stigli na poziv ultradesničarske neformalne grupe “Narodna patrola” predvođene Damjanom Kneževićem.

Okupljeni ispred policijskog kordona puštali su nacionalističke pjesme o Kosovu i Srbiji i uzvikivali parole, među kojima i “Kosovo je srce Srbije”. Neki od njih na odjeći su imali oznake zloglasne plaćeničke ruske organizacije Wagner, a na licu mjesta bila je i ekipa režimske ruske TV stanice “Russia Today”.

Upravo se čita:  Senad planira svoju garažu preuredit u garsonjeru i od rentanja zarađivati 1000 KM mjesečno

Sa druge strane graničnog prelaza, na Kosovu, prisutni su pripadnici KFOR-a koji su jutros na prelazi podigli ogradu od bodljikave žice, i spriječili okupljanje najavljeno i na kosovskoj strani granice.

FOTO: slobodnaevropa.org

Skup ultradesničara iz Srbije organizovan je pod parolom “Zbor na Jarinju”.

Uz slogan “Nikad granica, Kosmet je Srbija“ na skup su “Narodne patrole” putem društvenih mreža pozvali i, kako su istakli, “srpske rodoljube“ iz Crne Gore i bh. entiteta Republike Srpske. “Narodna patrola“ poznata је po antimigrantskim akcijama, veličanju srpskih ratnih zločinca i podršci Rusiji u invaziji na Ukrajinu.

Upravo se čita:  MUP RH objavio snimke: Vozači iz BiH probijaju rampe na granici, policajka se bacila u stranu da izbjegne udar

Protest je trajao oko dva sata, nakon čega su se okupljeni razišli.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Fikret Hodžić nakon odbijanja zahtjeva za odgodu izdržavanja kazne: “Mojim kolegama najbitnija vijest kad ću u zatvor. Valjda trenutno nema ništa bitnije od toga”

Sud BiH odbio je molbu advokata Fahrudina Solaka, suspendiranog direktora FUCZ -a i Fikreta Hodžića, direktora "Srebrene maline", koji...

Još vijesti za vas