Četvrtak, 9 prosinca, 2021

Mayi Sar nagrada Evropske asocijacije za borbu protiv raka grlića materice

Nemojte propustiti

Mayi Sar jučer je u Zagrebu uručena nagrada
Mayi Sar jučer je u Zagrebu uručena nagrada

Bosanskohercegovačkoj kantautorici Mayi Sar jučer je u Zagrebu uručena nagrada za iniciranje regionalnog projekta “Moj je život moja pjesma”.

Nagradu dodjeljuje Evropska asocijacija za borbu protiv raka grlića materice (ECCA) a uručenje je bilo upriličeno u uredu hrvatskog predsjednika Ive Josipovića, pod čijim je pokroviteljstvom projekat realiziran u Hrvatskoj.

“Nagrade su svakako poticaj za dalji rad, ali ono što me čini vrlo ponosnom jeste činjenica da je broj preventivnih pregleda žena u BiH porastao za 10% što je izniman uspjeh i direktan rezultat akcije”, kazala je Maya Sar nakon dodjele nagrade.

Mayina autorska pjesma “Moj je život moja pjesma” koju izvodi sa Ninom Badrić, Karolinom Gočevom i Aleksandrom Radović postala je popularna već nakon premijernog emitiranja krajem 2010. godine, a na YouTubeu je zabilježila nekoliko miliona pregleda. Akcija započeta u Bosni i Hercegovini dobila je pažnju u široj regiji, a kulminirala je koncertnim promocijama projekta održanim u Sarajevu i Zagrebu.

Mayi Sar je za ovaj projekat prije nekoliko godina uručena i Nagrada za humanost Internacionalne lige humanista kojom je odato priznanje ovom projektu čiji je cilj podizanje svijesti o važnosti redovitih liječničkih pregleda i pravovremenoj prevenciji HPV virusa.

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Načelnica Opštine Jezero: Mi bi sa Milom Dodikom i u HDZ!

- Mi bi sa Milom da bude stani-pani i u HDZ!!! - istakla je Ružičić na Twitteru. Načelnica opštine Jezero...

Možda vas zanima i ovo