Subota, 17 travnja, 2021

McDonald’s odlazi iz Makedonije

Nemojte propustiti

Američki lanac brze hrane McDonald’s zatvara svoje restorane u Makedoniji i prestaje sa poslovanjem u toj zemlji.

pictures-2012_july-mcdonalds_dnevnik_743264129Prema pisanju makedonskih medija, glavni razlog što će svi McDonald’s restorani biti zatvoreni u toj zemlji je problem u ugovoru između vlasnika franšize Svete Janevskog i ureda za McDonald’s u Evropi.

McDonald’s se s makedonskog tržišta povlači 16 godina nakon što su u toj zemlji otvorili svoj prvi restoran. Makedonska kompanija koja je do sada posjedovala franšizu više ne poseduje prava da upravlja restoranima ovog američkog lanca brze hrane.

McDonald’s je, inače, poznat po tome da ima vrlo stroge i precizne ugovore o franšizi sa lokalnim vlasnicima koji otvore McDonald’s restoran.

Također, McDonald’s je u Makedoniji bio poznat kao lanac brze hrane lošeg kvaliteta i vrlo visokih cijena.

Vlasnik franšize koji je odlučio da pokrene McDonald’sov restoran, plaća između jednog i tri miliona eura.

Još uvijek nije poznato da li čelnici kompanije McDonald’s pregovaraju sa nekom drugom makedonskom kompanijom o uslovima poslovanja McDonald’sa u toj zemlji.

Od juče na ulazima u svih sedam restorana McDonald’sa u zemlji osvanuo je natpis da restorani ne rade zbog internih razloga, a danas je ova informacija samo potvrđena.

(Anadolija)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Severina poslije 17 godina progovorila o intimnom snimku o kojem je brujao cijeli region: Nisam izlazila iz kuće 6 mjeseci, to je bio šok

Pjevačica Severina Kojić našla se u jeku medijske pažnje 2004. godine kada je u javnost isplivao njen intimni snimak. Kaže...

Možda vas zanima i ovo