Utorak, 5 prosinca, 2023

McDonald’s u BiH ima milionske prihode, zašto duguje za kiriju

Preporučeno

McDonald’s ima pet restorana u BiH, tri u Sarajevu i dva u Mostaru.

Kompanija Gliese 581g, koja ima licencu McDonald’sa za BiH, imala je prošle godine prihode od oko 17,8 miliona KM i čistu zaradu od 2,3 miliona KM. Firma je imala 152 radnika, izvještava BiznisInfo.ba.

Ovo su rekordni prihodi ove kompanije. Godinu ranije prihodi su bili 11,6 miliona a dobit 778 hiljada KM. Godine 2020. dobit je bila oko 1,6 miliona KM na prihode od oko 13 miliona maraka.

Upravo se čita:  Još jedan evropski gigant stiže na Aerodrom Sarajevo

McDonald’s ima pet restorana u BiH, tri u Sarajevu i dva u Mostaru.

Ovaj podatak je zanimljiv u svjetlu informacije koja se pojavila ovih dana da McDonald’s zbog duga za kiriju mora zatvoriti svoj restoran u centru Sarajeva. Riječ je o prvom restoranu ovog brenda u BiH koji je otvoren još 2011. godine.

Zanimljivo je da se iz kompanije nisu oglasili ni nekoliko dana nakon što je vijest objavljena u skoro svim medijima u BiH kako bi pojasnili situaciju, što pokazuje da se u ovoj kompaniji nešto dešava.

Upravo se čita:  Dobre vijesti: Iz Tuzle bi se trebali uspostaviti letovi na šest destinacija u četiri zemlje EU-a, poznate i cijene!

U svakom slučaju, jasno je da firma ima novca te da finansije nisu problem. O čemu se radi i hoće li restoran zaista biti zatvoren i zašto, znat će se uskoro.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

U Briselu održan 2. politički forum na visokoj razini između EU i Bosne i Hercegovine

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto zajedno s domaćinom, europskim povjerenikom za susjedstvo i proširenje Olivérom Várhelyiem, supredsjedavala je...

Možda vas zanima i ovo