Petak, 18 lipnja, 2021

Medić uputila demant: Nije istina da je direktorica BH Radija 1 javno podržala ratne zločince

Nemojte propustiti

Portal Oslobođenje objavio je reagiranje na teskt “Direktorica Bh. radija 1 podržala Sašu Trivića i pekaru Manja”

U cilju zaštite svojih interesa, angažovala me je gospođica Pejka Medić iz Banje Luke.

Dana 22.3.2019. prenijeli ste vijest koja nije istinita pod naslovom Direktorica Bh. radija 1 podržala Sašu Trivića i pekaru “Manja”.

U nevedenom tesktu navedena je neistina “Ona je, također javno, na društvenim mrežama podržala presuđene, dokazane ratne zločince Ratka Mladića i Radovana Karadžića”.

Prethodno napisano u navedenom tekstu, a odnosi se na g-đicu Pejku Medić je neistina, ničim potkrijepljeno i plod novinarske mašte, želja za senzacionalizmom i izmišljotine koje imaju za cilj da se poveća prodaja Oslobođenja.

Imajući u vidu prednje iznesene neistine o g-đici Pejki Medić, te odredbu člana 8. Zakona o zaštiti od klevete Federacje Bosne i Hercegovine (“Službene novine Federacije Bosne i Hercegovine”, broj 19/03 i 73/05), u ime Pejke Medić podnosim zahtjev za ispravku izražavanja u navedenom tekstu od 22.3.2019. godine.

Stoga, pozivam Vas da izvršite ispravke navoda ovih nesitina koje ste iznosili o gđici Pejki Medić, a koje ste objavili dana 22. 3. 2019. godine.

Ukoliko u roku od 15 dana od dana prijema ovog zahtjeva ne demantujete neistine o gđici Pejki Medić, koje ste iznosili 22.3.2019. godine, imam mandat da pred nadležnim sudom u redovnom sudskom postupku potražujem naknadu štete zbog klevete u smislu člana 13. Zakona o zaštiti od klevete Federacije Bosne i Hercegovine.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Odluka koja će obradovati cijeli Balkan: Njemačka vlada dozvolit će ulazak u zemlju putnicima izvan Evropske unije koji su primili obje doze vakcine

Njemačka je prošle sedmice sa “crvene liste” država rizičnih za putovanja zbog koronavirusa skinula Bosnu i Hercegovinu, kao i...

Možda vas zanima i ovo