Subota, 24 rujna, 2022

Medicinari iz BiH poslali oštru poruku ugostiteljima: Umjesto protesta, dođite i pomozite nama

Autor:Redakcija

Nemojte propustiti

Pozivaju građane da umjesto planiranog okupljanja sutra u 12 časova pridruže im se i pomognu u zbrinjavanju sve većeg broja pacijenata oboljelih.

Zdravstveni radnici covid odjeljenja UKC RS pozivali su sve koji su protiv epidemioloških mjera da dođu od danas da volontiraju u zdravstvenim ustanovama.

-Mi, zdravstveni radnici covid odjeljenja UKC RS razočarani smo najavom protesta, planiranih za danas u 12 časova, povodom najnovijih mjera republičkog štaba za vanredne situacije. Mi smatramo da su te mjere opravdane, a iste se primjenjuju u svim zemljama u regionu. Zdravstveni sistem je na ivici pucanja i ako svi zajedno ne budemo poštovali mjere nećemo imati više mjesta u bolnicama za prijem novih pacijenata. U proteklom periodu ste imali dovoljno vremena da uredite svoju djelatnost u okviru epidemioloških mjera, te ne bi bilo potrebe za restriktivnijim mjerama. Često smo bili u iskušenju da u mantilima dođemo protestovati pred vašim objektima u kojima su kršene mjere (žurke u kafićima, gosti bez maski, nedržanje distance i sl.), ali nismo imali vremena jer smo radili, morali smo spasavati živote, navode u saopćenju.

Pozivaju građane da umjesto planiranog okupljanja sutra u 12 časova pridruže im se i pomognu u zbrinjavanju sve većeg broja pacijenata oboljelih od covid 19.

-Skrećemo vam pažnju da bi okupljanje bilo kršenje još jedne mjere, a to je zabrana okupljanja koja je na snazi u Banjaluci. Dođite na Paprikovac jer ima posla za higijeničare, nosače, radnike za dezinfekciji prostora i druge volontere. Budite strpljivi kako bi opet svi zajedno mogli da uživamo u kafi, piću i razgovoru, istaknuli su radnici covid odjeljenja UKC RS.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Sjećate li se snimka “Nova godina sa Gringom”? Evo kako Gringo sada izgleda

Sjećate li se videoklipa "Nova godina sa Gringom", i glavnog aktera Izeta Ramovića Gringa koji je tada ženio svog...

Možda vas zanima i ovo