Ponedjeljak, 12 travnja, 2021

Medicinari iz BiH poslali oštru poruku ugostiteljima: Umjesto protesta, dođite i pomozite nama

Autor:Redakcija

Nemojte propustiti

Pozivaju građane da umjesto planiranog okupljanja sutra u 12 časova pridruže im se i pomognu u zbrinjavanju sve većeg broja pacijenata oboljelih.

Zdravstveni radnici covid odjeljenja UKC RS pozivali su sve koji su protiv epidemioloških mjera da dođu od danas da volontiraju u zdravstvenim ustanovama.

-Mi, zdravstveni radnici covid odjeljenja UKC RS razočarani smo najavom protesta, planiranih za danas u 12 časova, povodom najnovijih mjera republičkog štaba za vanredne situacije. Mi smatramo da su te mjere opravdane, a iste se primjenjuju u svim zemljama u regionu. Zdravstveni sistem je na ivici pucanja i ako svi zajedno ne budemo poštovali mjere nećemo imati više mjesta u bolnicama za prijem novih pacijenata. U proteklom periodu ste imali dovoljno vremena da uredite svoju djelatnost u okviru epidemioloških mjera, te ne bi bilo potrebe za restriktivnijim mjerama. Često smo bili u iskušenju da u mantilima dođemo protestovati pred vašim objektima u kojima su kršene mjere (žurke u kafićima, gosti bez maski, nedržanje distance i sl.), ali nismo imali vremena jer smo radili, morali smo spasavati živote, navode u saopćenju.

Pozivaju građane da umjesto planiranog okupljanja sutra u 12 časova pridruže im se i pomognu u zbrinjavanju sve većeg broja pacijenata oboljelih od covid 19.

-Skrećemo vam pažnju da bi okupljanje bilo kršenje još jedne mjere, a to je zabrana okupljanja koja je na snazi u Banjaluci. Dođite na Paprikovac jer ima posla za higijeničare, nosače, radnike za dezinfekciji prostora i druge volontere. Budite strpljivi kako bi opet svi zajedno mogli da uživamo u kafi, piću i razgovoru, istaknuli su radnici covid odjeljenja UKC RS.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Prstići mog sina su u ranama” Oglasila se majka dječaka kome nisu htjeli dati čokoladicu kad mu je pozlilo zbog dijabetesa

SRBIJA – Htjela sam samo da podignem svijest, da ljudi čuju, prstići mog sina su u ranama, sva djeca...

Možda vas zanima i ovo