Srijeda, 23 lipnja, 2021

Medicinska sestra izvršila samoubistvo zbog koronavirusa: “Bila je pod teškim stresom, plašila se da će zaraziti druge”

Nemojte propustiti

Generalni direktor bolnice San Gerardo, Mario Alparone, rekao je da je Daniela sjedila bolesna kod kuće od 10. marta i da “nije bila pod nadzorom”.

Italijanska medicinska sestra, nakon što je pozitivno testirana na korona virus, oduzela je sebi život zbog bojazni da će zaraziti druge, saopštio je savez medicinskih sestara. Daniela Trezzi (34) radila je na liniji prve krize na koronavirusu u bolnici u Lombardiji, najteže pogođenom regionu Italije.

Nacionalna federacija medicinskih sestara Italije potvrdila je njenu smrt i izrazila svoju „bol i strepnju“ u sinoćnjoj izjavi, prenosi engleski Daily Mail.

Savez je rekao da je medicinska sestra trpila “težak stres” jer se plašila da će prenijeti virus drugima dok pokušava da pomogne.

Daniela Trezzi radila je na odjeljenju intenzivne njege u bolnici San Gerardo u Monci, oko devet milja od Milana, ali bila je u karantinu nakon što je pokazala simptome korona virusa i testirana pozitivno na bolest.

Federacija medicinskih sestara je takođe otkrila da se „slična epizoda dogodila prije nedjelju dana u Veneciji, s istim osnovnim razlozima“.

– Svako od nas je odabrao ovu profesiju za dobro i, nažalost, i za loše: mi smo medicinske sestre – saopštila je federacija.

– Stanje i stres kojem su izloženi naši profesionalci su pod očima svih.

Generalni direktor bolnice San Gerardo, Mario Alparone, rekao je da je Daniela sjedila bolesna kod kuće od 10. marta i da “nije bila pod nadzorom”.

Pravosudne vlasti sada istražuju njenu smrt, prenose lokalni mediji.

Podaci koje je u četvrtak objavio italijanski istraživački institut pokazali su da je oko 5.760 zdravstvenih radnika zaraženo koronavirusom.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Draško Stanivuković: Benjamina Karić je svojim dolaskom pokazala koliko cijeni Banja Luku

Stanivuković je na svojoj Facebook stranici napisao da su pokazali sve ljepote Banja Luke. Gradonačelnica Sarajeva i gradonačelnik Banje Luke,...

Možda vas zanima i ovo