Četvrtak, 25 travnja, 2024

Medicinski fakultet: Dosijei Sarić i Izetbegović se ne vode pod istim brojem

Autor:N1

Preporučeno

Iz Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu negiraju da se dosijei dr Senada Sarića i Sebije Izetbegović vode pod jednim brojem 836, kako navodi raport.ba u svom tekstu o diplomi Izetbegovićeve. Sa Fakulteta dodaju da novi inspekcijski nalaz neće promijeniti stav Vijeća kojeg su ranije donijeli.

“Uvidom u studentske dosjee konstatovano je da se dva navedena dosjea studenata postdiplomskog studija ne vode pod istim brojem, a vođenje matičnih knjiga studenata postdiplomskog studija je bilo predmet inspekcijskog nadzora još 22.10.2009. godine kada je utvrđeno da se iste nisu vodile uredno”, navedeno je u odgovoru Medicinskog fakulteta u odgovoru za N1.

Upravo se čita:  Građane u BiH za vikend očekuje novi temperaturni šok i velika promjena: Objavljeni su detalji

Pitali smo pod kojim se brojevima vode.

“Dosije postdiplpmskog studija prof. Izetbegović se vodi pod brojem 836/90. Broj dosjea drugog studenta je 836/91, s tim da se u tom dosjeu dokumentacija vodi pod brojem 847/91, što je nelogično. Iz navedenog je jasno koliko neuredno je vođena dokumentacija postdiplomskog studija u tom periodu”, dodala je u odgovoru za N1 dekanesa Medicinskog fakulteta Amina Valjevac.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Pogledajte kako je letio njemački vojni avion iznad BiH

Ministarstvo odbrane i Oružane snage Bosne i Hercegovine će, u saradnji sa Ministarstvom vanjskih poslova, Ministarstvom komunikacija i transporta...

Još vijesti za vas