Subota, 15 svibnja, 2021

Mediji objavili da je bratić kardinala Vinka Puljića prešao na islam: Iz Vrhbosanske nadbiskupije poručili da se radi o lažnoj vijesti!

Nemojte propustiti

Danko Puljić, navodno bratić kardinala Vinka Puljića, u subotu je u džamiji na Kalibunaru u Travniku primio islam te odabrao ime Emir, javlja agencija Anadolija. Iz Vrhbosanske nadbiskupije demantuju da je Danko Puljić bratić Vinka Puljića.

Osim Puljića, u istoj džamiji, islam je jučer primila i Antonija, koja je odučila uzeti ime Aysha.

Ovo je za Anadoliju potvrdio imam džamije na Kalibunaru Aljo ef. Cikotić, pred kojim su Danko i Antonija, sada Emir i Aysha, izgovorili šehadet i prihvatili islam. Cikotić je također potvrdio da je Danko bratić kardinala Vinka Puljića.

Vrhbosanska nadbiskupija: Radi se o lažnoj vijesti

Ubrzo nakon što je Anadolija objavila ovu vijest, oglasila se Vrhbosanska nadbiskupija, čije saopštenje prenosimo u cijelosti:

“Povodom naslova i vijesti na pojedinim portalima kako su bratić i sestra kardinala Vinka Puljića prešli na islam, a s ciljem istinitog informiranja obavještavamo svekoliku javnost kako je riječ o lažnoj vijesti.

Izvjesnog gospodina Danka Puljića, koji je predstavljen kao kardinalov bratić – sin kardinalova brata i koji je u Travniku promijenio vjeru, vrhbosanski nadbiskup osobno ne poznaje i zajedničko im je jedino prezime. U Bosni i Hercegovini postoji više loza Puljića te kardinalu Vinku nije poznato da su on i spomenuti gospodin u bilo kakvom srodstvu, a sigurno nisu bliži rod.

Isto tako gnusna je laž da je sestra kardinala Puljića prije 20 godina prešla na islam.

Molimo sve novinare i medijske djelatnike da poštuju načela novinarske etike te da u javnosti ne plasiraju lažne, senzacionalističke i neprovjerene informacije.”

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Tuga u BiH: Danas dženaza 13-godišnjem dječaku Elvedinu

Dženaza namaz 13-godišnjem Elvedinu će se obaviti danas na groblju u Zastinju. Preminuo je trinaestogodišnji dječak Elvedin Omeragić iz Zastinja,...

Možda vas zanima i ovo