Utorak, 15 lipnja, 2021

Mediji u RS-u: ‘Neredi u Federaciji sve više mirišu na rat: Demonstrantima obećano oružje za napad na RS!!!’

Nemojte propustiti

Foto: Depo.ba
Foto: Depo.ba

Na naslovnoj stranici današnjeg ‘Press RS-a’ našao se dramatičan naslov ‘Neredi u Federaciji sve više mirišu na rat: Demonstrantima obećano oružje za napad na RS!!!’

Naime, prema “pouzdanim” informacijama “političkog analitičara” iz Tuzle Mehmedalije Nuhića, organizatori protesta u Federaciji BiH “počeli da nabaljaju oružje koje bi trebalo da upotrijebe protiv građana Republike Srpske”.

Nuhić svim ljubiteljima teorija zavjera poručuje da “su pojedini aktivisti neformalne organizacije Udar boravili u inostranstvu, gdje su im pojedine obavještajne službe stavile na raspolaganje magacine naoružanja”.

On je za “Pres Republika Srpska” rekao da “ne postoji ni najmanja sumnja da je socijalni bunt u FBiH maksimalno ispolitizovan i stavljen u funkciju nasilne unitarizacije BiH”.

“Direktni interesi bošnjačkih demonstracija povezani su isključivo sa teritorijom Srpske. Ono što se želi postići ovim protestima i što je postalo jasno već prvog dana jeste nasilna promjena Ustava BiH”, rekao je Nuhić.

On je naveo da je brzo postalo jasno da to nisu demonstracije u kojima gladni i nezaposleni traže posao i hljeb, već da treba da promovišu priču o potrebi “bosanskog jedinstva” i ustavnih promjena.

Nuhić kaže da iza svega što se događa u FBiH stoje centri moći izvan BiH, koji odvode bošnjačke političare na brifinge u inostranstvo, gdje im daju instrukcije šta da rade.

On smatra da postoji opasnost da se demonstracije prenesu u Banjaluku, Bijeljinu, Doboj, Trebinje i da su organizatori ovih događaja oduvijek igrali na ‘kartu srpskog nejedinstva’.

(Depo.ba)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Nije mu ostala dužna: Gorica Dodik pozvala Draška Stanivukovića i rekla mu šta će mu dozvoliti da uradi

- Da ne tuguješ, pozivam te sutra da dođeš i staviš traku i napraviš set fotografija, ako treba i...

Možda vas zanima i ovo