Utorak, 28 rujna, 2021

Među privedenim i četiri državljanina BiH kod kojih je zaplijenjeno meso, sirevi i duhan

Nemojte propustiti

Policajci i carinici tokom zajedničke akcije u prekršaju su u utorak zatekli devet osoba: četiri državljana Bosne i Hercegovine, dva državljana Srbije, te po jednog Hrvatske, Njemačke i Slovenije.

Foto: Ilustracija

U zajedničkoj kontroli prometa preko graničnih prijelaza Slavonski Brod i Stara Gradiška, policajci i carinici u utorak su tokom osam kontrolnih pregleda zaplijenili ukupno 251 kilogram mesa, 72 kilograma sira, 2 kilograma duhana, te 800 komada raznih cigareta.

Tokom zajedničke akcije policajci i carinici obavili su kontrolu nad sedam automobila i jednim autobusom.

– Radi se o redovnim akcijama i kontrolama koje obavljaju policija i carina, a o kojima zbog manje vrijednosti zaplijenjenih stvari ne izvještavamo. Vlasnici su stvari unijeli u Republiku Hrvatsku, ne prijavivši ih policijskim niti carinskim službenicima. Daljnji postupak protiv počinioca prekršaja i podnošenje prekršajnih prijava zbog povrede odredbi Zakona o provedbi carinskog zakonodavstva Evropske unije, preuzeli su carinski službenici – izjavila je Kata Nujić, portparol Policijske uprave brodsko-posavske.

Policajci i carinici tokom zajedničke akcije u prekršaju su u utorak zatekli devet osoba: četiri državljana Bosne i Hercegovine, dva državljana Srbije, te po jednog Hrvatske, Njemačke i Slovenije.

Na službenim stranicama Carinske uprave stoji kako je u Hrvatsku zabranjen unos i malih količina mlijeka i mesa te njihovih prerađevina iz trećih zemalja (nečlanice EU) osim Farskih otoka, Grenlanda i Islanda odakle se u Hrvatsku smije unijeti do 10 kilograma ovih proizvoda.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Šarović oštro reagovao: SNSD neslavno kapitulirao, glasanjem u Vijeću ministara priznali i Schmidta

- Glasanjem na sjednici Vijeća ministara praktično su i priznali Schmidta kao visokog predstavnika - zaključio je Mirko Šarović. Predsjednik...

Možda vas zanima i ovo