Srijeda, 5 svibnja, 2021

Među stradalim u Bostonu i 8-godišnje dijete, ranjeno ukupno 130 ljudi

Nemojte propustiti

Broj žrtava nastradalih u eksploziji koja se sinoć desila na Bostonskom maratonu povećan je na tri. 130 osoba je povrijeđeno, od čega 17 teže, javio je reporter agencije Anadolija.

eksplozija-boston

VEZANO: Dvije eksplozije na Bostonskom maratonu, više od 30 osoba povrijeđeno

Na konferenciji za medije, načelnik bostonske policije Edward F.Davis objavio je da je mjesto na kojem su se desile eksplozije zatvoreno zbog istrage.

Davis je pojasnio da iako su neke osobe na ispitivanju, još uvijek niko nije uhapšen.

Novinar agencije Anadolija saznao je da je jedna od žrtava eksplozije i osmogodišnje dijete.

Kasno sinoć po srednjoevropskom, a u 14:45 po lokalnom vremenu, u Bostonu su se desile dvije eksplozije tokom maratona na kojem su učestvovale stotine ljudi.

Prva eksplozija dogodila se nakon što je prvi učesnik maratona prošao kroz cilj. Druga je uslijedila samo desetak sekundi kasnije. Službenici policijskog odjela u Bostonu pronašli su nekoliko sumnjivih uređaja koja se analiziraju. Službenik FBI potvrdio je da se radilo o bombaškom napadu u kojem su se koristili daljinski uređaji uz pomoć kojih su aktivirane eksplozivne naprave.

(Anadolija)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U RS-u zabrinuti zbog dolaska američke vojne mašinerije u BiH: Dodik je rekao da neće biti NATO vježbi, neka to ispuni

Demokratski narodni savez poziva člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da ispuni svoje predizborno obećanje i povuče svoju saglasnost na...

Možda vas zanima i ovo