Subota, 4 prosinca, 2021

Međunarodna pobjeda bosanskih piramida

Nemojte propustiti

Foto: FABPS
Foto: FABPS

Hiljade Slovenaca koji godinama posjećuju bosanske piramide stvorili su pozitivnu atmosferu prema ovom projektu u Sloveniji. To je rezultiralo pozivom najuglednijeg regionalnog organizatora kulturnih manifestacija, Cankarjevog doma, pronalazaču Bosanske doline piramida dr. Semiru Osmanagiću da održi predavanje u ovom hramu kulture.

Petak, 24. januar 2014. ostat će u pamćenju mnogobrojnim Slovencima. Velika Lenhartova dvorana s 582 mjesta je proširena s dodatnih 40 stolica. Karte za predavanje su rasprodane danima uoči događaja, a ipak je, na sam dan predavanja, u Cankarjev dom došlo vise od hiljadu ljudi. Gotovo 200 njih je ostalo u holu i gledalo trosatno predavanje na malom televizijskom ekranu ispred dvorane, piše Visoko.co.ba

Oko 620 sretnika je uživalo unutar Lenhartove dvorane u kompletnoj prezentaciji jednog od vodećih svjetskih istraživača piramida dr. Osmanagića. Njegovo predavanje je više puta prekidano gromoglasnim aplauzom. Magija arheologije se osjetila u publici. Svi su se poistovjetili s hronologiijom istraživanja u srcu Bosne, sa svim poteškoćama i otkrićima.

Poslednji slajd je ujedno značio i dugotrajni aplauz kao najiskrenija podrška Osmanagićevom timu i njegovoj vjeri u plemeniti cilj kojem Fondacija stremi.

Ovo je bilo po drugi put da više od hiljadu ljudi dođe na predavanja Osmanagića. Prvi put se to desilo u sarajevskom BKC centru 8. juna 2012. u prisutnosti 1.100 posjetilaca.

Komentar nakon predavanja:

“Napolniti Cankarjev dom je velik uspeh, tako zelo navdušiti publiko, pa še večji.

Čestitam, Marta”

(Visoko.co.ba)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Emir Suljagić objavio dokument iz vremena agresije na BiH: “To je vojska koju Dodik želi da obnovi”

"Likvidiran je ustaša iz Srebrenice...", "Likvidirano je pet balija..." To je "vojska" koju Dodik želi da obnovi - napisao...

Možda vas zanima i ovo