Utorak, 21 rujna, 2021

Meggle mlijeko iz Bihaća je ispravno

Nemojte propustiti

Kao što je javnost već upoznata, nakon prvih indicija o prisustvu Aflotoksina M1 u brojnim vrstama mlijeka koje se nalazi u prodaji širom regije, kompanija Meggle angažirala je nekoliko laboratorija kako bi utvrdila ispravnost svoga mlijeka.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Nalazi više evropskih laboratorija nedvojbeno pokazuju kako su proizvodi Meggle bihaćke mljekare ispravni za konzumaciju.

Među institutima koje su analizirale uzorke Meggle proizvoda je i akreditirani njemački laboratorij MUVA KEMPTEN, koji je, prema veoma pouzdanoj HPLC metodi analiza, ustanovio da su Meggle mlijeko, svježi sir i jogurt u potpunosti u skladu sa Pravilnikom o maksimalno dozvoljenim količinama za određene kontaminante u hrani, odnosno da ne sadrže nedozvoljene količine Aflatoxina M1.

Iz mljekare Meggle Bihać saopćeno je:

“Svakodnevno analiziramo sirovo mlijeko koje ulazi u našu mljekaru u Bihaću i sa odgovornošću uvjeravamo kupce i potrošače da je ono u potpunosti u skladu sa pravilnikom. To znači da u mlijeku naših domaćih farmera nema nedozvoljene količine Aflatoxina M1”.

Analize Meggle mlijeka i drugih Meggle proizvoda uradili su i laboratoriji iz Italije, a rezultati potvrđuju da su bihaćki Meggle proizvodi sigurni za konzumaciju.

Meggle želi naglasiti da se, uz svaku novu isporuku Meggle proizvoda, trgovačkim lancima i distributerima dostavlja uredna dokumentacija iz navedenih laboratorija, te da s obzirom na to, potrošači mogu biti sigurni u njihovu ispravnost.

U prilogu ovog saopštenja iz kompanije Meggle kao dokaz dostavljeni su i rezultati analize Laboratorije MUVA KEMPTEN.
(Haber.ba)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sada je sve jasnije: Evo koliko borci moraju imati vojnog, a koliko staža osiguranja, da bi mogli u penziju po novom zakonu

Ovi uvjeti odnose na pripadnike Armije RBiH, HVO-a i policiju. U Domu naroda 30. septembra delegati će raspravljati o Prijedlogu...

Možda vas zanima i ovo