Subota, 12 lipnja, 2021

Mehmedović nakon saslušanja: Što sam god rekla iza svake riječi stojim i spremna sam odgovarati

Nemojte propustiti

Predsjednica Udruženja Majke Srebrenice Hatidža Mehmedović danas se odazvala pozivu za saslušanje u Policijskoj stanici Srebrenica povodom događaja 13.jula u Kravici.

Hatidza_Mehmedovic– Ispitivali su me o detaljima, kako smo ušli u Kravicu, jesmo li tražili odobrenje da uđemo. Rekla sam im, mi smo molili da uđemo, ali nije bilo sluha. Majke su tražile da uđemo po svaku cijenu i mi smo ušli, položili smo cvijeće i proučili Fatihu za svoje najmilije. Nisam nikoga uvrijedila niti sam koga psovala, što sam god rekla iza svake riječi stojim i spremna sam odgovarati – kazala je za Fenu Hatidža.

Mehmedović je izjavila da je spremna odgovarati ako je zločin što je obišla mjesta stradanja gdje su Bošnjaci na stravičan način ubijeni:

-Ako je zločin doći na mjesto gdje su njihovi najmiliji ubijeni na stravičan način i odati počast onda se treba postaviti pitanje da li je zločin više položiti cvijeće ili zabraniti da se položi cvijeće. Kažu da je privatni posjed, jer znajući da to nije privatni posjed ali kažu da je privatni posjedi i ako jeste zašto onda obezbjeđuju specijalci taj posjed. Meni ništa više nije jasno, ako nama nije bilo sigurno da uđemo u taj posjed, a tamo su krave zatvorene – izjavila je Hatidža.

Ona je istakla da svako treba da radi svoj posao da bi imali državu u koristi svih naroda, koja radi za pomirenje svih građana:

– Da je uređena država ne bi imali torove i nacionalne tenzije koje se žele podići svaki dan više, kako bi oni neki koji drže monopol nad svim ovim, mogli živjeti i uživati – istakla je Mehmedović.

U policijsku stanicu Srebrenica danas se pozivu za saslušanje odazvala i Aiša Omerović iz Potočara.

-Dala sam izjavu da su nas specijlalci povrijedili i rekla sam da nismo došli da se tučemo, nego smo došli da posjetimo mjesta stradanja i da proučimo Fatihu za naše najmilije – izjavila je za Fenu Aiša.

U protekla dva dana pojedini Srebreničani su bili saslušavani u Policijskoj stanici Srebrenica zbog događaja od 13. jula u Potočarima, kada su majke i članovi porodica žrtava srebreničkog genocida posjetili lokacije na kojima su ubijeni njihovi najmiliji.

Izvor: Fena

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Saudijska Arabija ni ove godine neće primati strane hadžije

60.000 ljudi iz te zemlje bit će primljeno na hodočašće, dok niko iz inostranstva neće biti primljen. Saudijska Arabija objavila...

Možda vas zanima i ovo