Ponedjeljak, 16 svibnja, 2022

Mehmedović odgovorio Milanoviću: A da Turska blokira vaše ucjene NATO putem? To bi bio šah mat Milanoviću

Nemojte propustiti

– Dok god budu takvi odnosi u NATO alijansi, Rusija će moći ići dalje sa agresijom na suverene EU zemlje –  navodi Mehmedović.

Šemsudin Mehmedović, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, reagovao je na posljednju izjavu hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića koji je rekao da “Hrvatski sabor treba blokirati ulazak Finske u NATO dok se ne promijeni izborni zakon u BiH”.

Njegov status, koji je objavio na svojoj zvaničnoj Facebook stranici, prenosimo u cjelosti:

“Sada je potpuno jasan motiv Hrvatske, Koja želi uređivati odnose u BiH!

Hrvatska ucijenjuje Zapad i NATO: Milanović neće dopustiti ulazak Finske i Švedske u NATO dok zauzvrat ne dobiju izborni zakon u BiH po volji Hrvatske. To je opasna pozicija koju je Grčka zauzela u slučaju promjene naziva Makedonije. Vitalni interes Hrvatske je da BiH ne bude građanska država. ‘Zagreb je glavni grad svih Hrvata’ – kaže Milanović.

Pa dobro – isto može uraditi i Turska kao članica NATO-a: Turska može blokirati ulazak Finske i Švedske u NATO sve dok jedna članica NATO, Hrvatska, poseže za uređivanjem odnosa i zakona u drugoj suverenoj zemlji, BiH uslovljavajući izborni zakon po volji Zagreba. Hoće li Turska to uraditi? To bi bio šah mat Milanoviću.

Dok god budu takvi odnosi u NATO alijansi, Rusija će moći ići dalje sa agresijom na suverene EU zemlje!”, navodi Mehmedović.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Hoće li doći do rasta kamatnih stopa u BiH? Evo šta kažu iz Centralne banke

Prema posljednjim raspoloživim podacima Centralne banke BiH na kraju marta 2021. godine ukupni depoziti stanovništva iznosili su 13,78 milijardi...

Možda vas zanima i ovo