Subota, 22 siječnja, 2022

Mehmedović: Oni koji rade na destabilizaciji vode prorusku politiku

Nemojte propustiti

Mehmedović nije želio govoriti o svojoj ulozi na narednim izborima, a kratko se osvrnuo na svoju poziciju u SDA.

Kroz desničarski pokret u EU se pokušava osporiti BiH, tvrdi SDA-ov poslanik Šemsudin Mehmedović. Ovaj parlamentarac dodaje da okosnicu tih aktivnosti čine tvorci non papera. Osvrčući se na najavu člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da će biti uhapšen kada pređe na područje Republike Srpske, kaže da je prošlo vrijeme kada su politički lideri naređivali hapšenja, te prokomentarisao posjetu Doboju.

“Doboj je grad moje mladosti, to je grad koji je udaljen od moje porodične kuće 6, 7KM, idem često, i ne vidim ništa sporno. Ali stvorena je atmosfera da se stvaraju podjele među entitetima, narodima”, rekao je Mehmedovići gostujući u Novom danu na N1.

Mehmedović je rekao da ako je sloboda kretanja upitna onda je sve ostalo upitno. Sagovornik N1 se osvrnuo i na razgovor sa ambasadorom Rusije Igorom Kalabuhovim nakon što je održao press konferenciju ispred ambasade ove zemlje.

“Nakon tog razgovora u Ruskoj ambasadi shvatio je da je prešao crvenu liniju. Želimo da BiH i Rusija institucionalno sarađuju, a ne da sarađuju samo sa jednim narodom”, rekao je Mehmedović.

U više navrata Mehmedović je potcrtao da oni koji rade na destabilizaciji vode prorusku politiku. Osim toga, posebno se osvrnuo na aktivnosti, kako kaže, kreatora non papera, koji sa susjedima BiH obavljaju posao glasnogovornika podjele BiH.

“Kreatori non papera, sa predstavnicima susjeda BiH, oni su glasnogovornici podjele BiH, ruske politike, ekstremne desnice. Mađarska, Slovenija, Hrvatska, tačnije hrvatski predstavnik i Aleksandar Vučić koji mudro šuti, ali ima svog predstavnika Milorada Dodika. Kroz desničarski politički pokret pokušava se osporiti državnost Bih, i da joj se nanese velika šteta”, rekao je sagovornik N1.

Nije želio govoriti o svojoj ulozi na narednim izborima, a kratko se osvrnuo na svoju poziciju u SDA.

“Ja na neki način vršim ulogu opozicionara, SDA se ponaša tako, jer je demokratska. Zamislite da se neko drugi tako ponaša u nekoj drugoj stranci, vjerujem da bi bio isključen”, rekao je Mehmedović.

Osvrčući se na rad Parlamenta BiH, Mehmedović smatra da se parlamentarci ne dijele na vlast i opoziciju, već na one koji su za i protiv BiH, dodajući da je najveći problem nedolazak njegovih kolega iz RS na sjednice oba doma PS BIH.

Više s weba

Izdvajamo

Zahiragić najavljuje: Predložit ću izgradnju džamije na Trebeviću

Pokretanje inicijative je najavio vijećnik SDA u Općinskom vijeću Stari Grad Adi Zahiragić, inače brat poznatijeg Harisa Zahiragića, zastupnika...

Možda vas zanima i ovo