Subota, 4 veljače, 2023

Mehmedović oštro reagovao: Srpski svet i hrvatski svijet imaju svog visokog predstavnika

Autor:Patria

Nemojte propustiti

– Sad je potpuno jasno da Schmidt i medjunarodna zajednica u BiH promovira velikdržavne projekte i da se šalju jasni signali da se taj proces završi – kazao je Mehmedović

Sada je svima jasan Dejtonski duh ‘dva entiteta i 3 naroda’ dragi Bosanci i Bošnjaci, na nas se u takvoj Bosni ne računa kao politički faktor, kaže u reakciji zastupnik Šemsudin Mehmedović.

“Podržite HDZ i Evropsku narodnu stranku (EPP)“, poručila je Angela Merkel na skupu u Zagrebu 18. maja 2019. dok su je pratile pjesme Thompsona. Merkelova nije rekla da ima nešto protiv Thomsona i velikohrvatskog nacionalističkog folklora već je licemjerno izjavila na predizbornom skupu Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) u Zagrebu da je nacionalizam protivnik koji želi da uništi Evropu “ i „pozvala da se podrži HDZ“.

Nakon ovoga više nikad niko neće moći reći da Hrvatsko miješanje u BiH nema zvaničnu podršku Njemačke. Isti licjemjerni model koristi njen kolega i sljedbenik Schmidt. Slogan HDZ BiH na izborima 2008. bio je „Završimo započeto“. Schmidt u Kiseljaku sa pjesmama Thomsona i Tuđmanovim velikodržavnim folklorom je signal Hrvatskoj i Herceg-Bosni – Završite započeto“.

Sad je potpuno jasno da Schmidt i medjunarodna zajednica u BiH promovira velikdržavne projekte i da se šalju jasni signali da se taj proces završi. Kad Vućić pregleda snimku i pročita vijesti o Schmidtovoj posjeti, bit će mu jasno da je dobio bjanko potpis da finalizira Srpski svet.

Srpski svet i Hrvatski svijet imaju svog Viskog predstavnika Schmidta. Niko prije njega na toj poziciji nije sebi dopustio da tako brutalno udari pečat na Tuđmanov i Šuškov velikodržavni odgoj Hrvata u BiH: Tuđmanova vizija je bila da Hrvati u BiH nisu Hrvati BiH već dio Hrvatske po svemu – od sporta do politike i da tako mora ostati. Schmidt je posjetom Kiseljaku u kojoj je dominirao Tuđmanistički foklor sa pjesmama Thomsona o Herceg Bosni i zastavama Herceg Bosne pokazao da BiH tretira u granicama Banovine i odredio dalji pravac kretanja u BiH: Osmorka će biti iskorištena za dobijanje podjele Federacije na dvije izborne jedinice i uvodjenje trećeg entiteta na mala vrata izbornim zakonom, reaktiviraće se ideja Zajednice hrvatskih kantona i Zajednice hrvatskih općina.

Izostanak reakcija iz PIC-a i ambasada USA i Britanije povodom Schmidtovog tuđmanističkog pohoda Kiseljaku više je nego jasna podrška onom što Schmidt javno svojim potezima svima poručuje: Hrvati u BiH su Hrvatska i njeno nedovršeno započeto u BiH.

 

Interesantno za vas

Izdvajamo

FIPA kojom upravlja Milica Marković potpuno podbacila: Veliki pad stranih investicija!

I dok strane investicije bilježe ozbiljan pad, FIPA se ponovo pohvalila aktivnostima na Fejsbuku. Direktne strane investicije u BiH periodu...

Možda vas zanima i ovo