Četvrtak, 11 kolovoza, 2022

Mehmedović poslao OHR-u oštru poruku: Znate li vi da je 3% nastalo genocidom i etničkim čišćenjem? Odmah podići optužnicu protiv Schmidta

Nemojte propustiti

Mehmedović je Schmidta optužio za uvođenje Mate Bobana i Herceg-Bosne u Ustav Federacije BiH.

Šemsudin Mehmedović, zastupnik SDA u državnom parlamentu, oglasio se na svom Facebook profilu gdje je komentarisao aktuelnu temu oko nametanja Izbornog zakona u BiH.

Mehmedović je Schmidta optužio da vodi putinovsku politiku u Bosni i Hercegovini. Također, podsjetio je da je cenzus od 3% za koji se, nezvanično, zalaže OHR nastao na genocidu i etničkom čišćenju.

Također, Schmidta je optužio za uvođenje Mate Bobana i Herceg-Bosne u Ustav Federacije BiH.

Objavu Šemsudina Mehmedovića ovim putem prenosimo u cijelosti:

– Srbija i Hrvatska mogu biti zadovoljne Schmidtom kojeg ne priznaju. Gospodine Schmidt, vodite putinovsku politiku u BiH. EU je prvo dopustila da Putin od Ukrajine napravi Bosnu, a sada vi u Bosni pravite modele kako da Putin legalizuje agresiju. Mi smo to preživjeli, preživjeti ćemo i Vas!

Posebno je opasno i na to se mora snažno reagovati: lagali ste predstavnike nehrvatskih stranaka u BiH prilikom tzv. konsultacijskih razgovora i otvoreno manipulirali s njima. To ste radili ciljano. To je nedopustivo manipulisanje i laganje za interes Čovića i Plenkovića i Hrvatske. Pravite izdajice od njih, navukli ste ih na tanak led i od njih pred narodom napravili budale sa interesom da građanske opcije i one opcije koje nisu za etničku podjelu ponizite i prikažete kao naivne.

Modelom cenzusa od 3% rješavate Putinu model kako da dokine izbor Ukrajinaca u odmetnutim pokrajinama.

Kako je nastalo 3%, mi znamo: GENOCIDOM i ETNIČKIM ČIŠĆENJEM! Znate li Vi uopće šta to znači!

Pozivam Bošnjake ali i ostale narode u BiH koji su u grupaciji ispod cenzusa od 3% da odmah podignu optužnicu protiv Visokog predstavnika Schmidta za pokušaj odavanja ustavnog priznanja etničkom čišćenju, UZP-u i ratnim zločinima. Uvodite Matu Bobana i Herceg Bosnu u ustav FBiH. Širite zlo Republike Srpske preko granica tog entiteta stvorenom na genocidu i etničkom čišćenju.

Nije dovoljno što je genocid nagrađen sa Republikom Srpskom i većinskim hrvatskim kantonima već se sada princip genocidnosti RS-a i UZP-a nastoji ugraditi u svaki kanton u Federaciji.

Ovo što Schmidt pokušava uraditi je finalizacija Memoranduma SANU i otvorena finalizacija procesa kojeg su započeli Milošević, Tuđman, Boban i Karadžič. To je ostvarenje ratnih ciljeva Srbije i Hrvatske!

Eventualna odluka o uvođenju cenzusa za izbor delegata u Dom naroda PFBiH je vrhunski dokaz da su zapadne države u BiH inspiratori politike “ruskog i srpskog sveta” i otvoreni pokrovitelji tihe dugoročne agresije od strane Hrvatske i Srbije na BiH.

Zašto to radite? Zato što vam etnički sastav u BiH nije po volji, ili po volji Vaših nalogodavaca! OHR postaje Duma koja priznaje otcijepljene ukrajinske pokrajine.

Schmidt pokušava zadati smrtni udarac ne samo BiH uređenoj na evropskim principima već sada stvara podlogu da ozakoni i cenzus od manje od 3% Ukrajinaca u separatističkim pokrajinama u Ukrajini. Da li BiH sa takvim rasističkim cenzusima može u EU. Po principima EU i ja i Vi znamo da ne može! Vi gosp. Schmidt zatvarate vrata EU Bosni i Hercegovini!

Ovo je nastavak politike Angele Merkel i poklon Njemačke Rusiji i signal da Rusija krene i na Moldaviju i na BiH. Zato jer Vam u Njemačkoj treba ruski plin!

I ključno: ovo je poruka i Njemačke i međunarodne zajednica u BiH da fašizam, genocid, UZP i ratni zločini ne smiju biti poraženi, već da moraju ostati pobjednici u BiH. Nećemo gosp. Schmidt sjediti skrštenih ruku, budite ubijeđeni u to, rekao je Mehmedović.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Općina u Sarajevu uklonila električne romobile s javnih površina koji se koriste bez odobrenja: Ovo su kazne

Uklonjen je 31 romobil sa 22 lokacije do podnevnih sati, a bit će uklonjeni i svi drugi koji se...

Možda vas zanima i ovo