Utorak, 19 siječnja, 2021

Mehmedović žustro odgovorio na provokacije Ivice Dačića: “Podsjećam na zlodjela upravo vaše Srbije! Ostavite BiH na miru!”

Nemojte propustiti

Žestoka poruka Miloradu Dodiku iz Europske komisije: Migrante smjestiti na teritorij cijele BiH

Vlasti drugog bh. entiteta, Republike Srpske (RS), odbijaju da pomognu migrantima koji su se zadesili na njihovoj teritoriji. Vlasti...

Sud donio odluku: Avdo oslobođen optužbe za kršenje mjera izolacije, traži javno izvinjenje od Tužilaštva

- Doveden sam na rub egzistencije uz nepravdu koja mi je nanesena. Konsultovat ću se sa advokatima jer zaista...

Državljanin Bosne i Hercegovine naoružan do zuba pokušao ući u Hrvatsku: Imao kalašnjikov, pištolj, bombe, municiju, palice…

Nadležni su protiv krijumčara podnili kaznenu prijavu te je do daljnje odluke državnog odvjetništva smješten u pritvor. Policajci i carinici...

Zbog kovid-pasoša Bosni i Hercegovini prijeti izolacija

Kako objašnjava infektolog Drljević, u pandemiji je najmanja jedinica država te se u takvim okolnostima sav proces organizira i...

Šemsudin Mehmedović, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, oštro je odgovorio Ivici Dačiću, predsjedniku Skupštine Srbije.

Komentirajući tekst u kojem predsjednik Skupštine Srbije govori o Srbiji i manjem bh. entitetu RS, kazao je kako Beograd neće dozvoliti da se pritiscima i “ispod stola” promijeni dejtonski poredak u Bosni i Hercegovini. Također je dodao da su odnosi Srbije i Republike Srpske primjer kako treba da izgledaju odnosi dvije najbliže zajednice.

Šemsudin Mehmedović oštro je reagirao na riječi Dačića, tvrdeći da zaslugu za sva zla svijeta u BiH ima upravo Dačićev režim, kao i da je agresija na BiH ostala ispod stola zahvaljujući neprincipijelnom stavu međunarodnih zvaničnika.

– Okupacija ispod stola

Ponovo ‘prva truba’ Vučićevog režima prijeti Bosni. Za sva zla ovog svijeta u Bosni i Hercegovini, veliku zaslugu upravo ima vaš režim. Stoga vaša agresija na Bosnu jeste ostala ispod stola, ali zahvaljujući neprincipijelnom stavu međunarodnih zvaničnika, kao i površnosti domaćih.

Zato vas podsjećam na zlodjela upravo vaše Srbije, koja je institucionalno podržavala paravojne organizacije da počine GENOCID u Bosni. A za primjer nije mogao niko pojedinačno narediti upotrebu avijacije Srbije da bombarduje Bosnu i njen narod do upravo institucije vaše privatne države. Stoga, najviše što možete uraditi za bosanski narod i državu je da nas ostavite na miru. A mi ćemo znati urediti svoje odnose i bez vas – napisao je Mehmedović uz faksimil naređenja Blagoja Adžića, generalpukovnika, tadašnjem izvršiocu naređenja Željku Ražnjatović Arkanu.

OKUPACIJA ISPOD STOLA❗
Ponovo "prva truba" Vučićevog režima prijeti Bosni.
Za sva zla ovog svijeta u BiH, veliku zaslugu…

Posted by Šemsudin Mehmedović on Saturday, 2 January 2021

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Avdo Avdić sve šokirao: ‘Ovi dokumenti su dokaz da je Hrvatska ilegalno prebacivala migrante u BiH’

Avdo Avdić je kazao da se lično uvjerio da se migrantima u kampu grijanje isključuje oko ponoći. Migrantska kriza i...

Možda vas zanima i ovo