Ponedjeljak, 26 rujna, 2022

Meho prijetio supruzi pa ga punac, zakačenog za vozilo, vukao deset metara, spasila ga policija

Autor:Avaz.ba

Nemojte propustiti

Meho je nedavno izašao iz pritvora nakon što se nagodio na godinu zatvora zbog ugrožavanja sigurnosti ozbiljnom prijetnji smrću supruzi M. B. s kojom se razvodi i ima dvoje djece.

Pripadnici policijske uprave Centar Sarajevo jučer su priveli Mehu K. ( 27) iz Sarajeva zbog ugrožavanja sigurnosti na štetu svoje supruge M. B. Incident se desio u strogom centru Sarajeva. Meho K. se zakačio za vozilo kojim je došla supruga s ocem.

Spasila ga je, kako nezvanično saznaje portal “Avaza”, policija nakon što ga je punac nekoliko metara vukao vozilom.

Kako je za portal “Avaza” potvrdio advokat Duško Tomić, Meho K. je ispitan nakon čega je danas pušten na slobodu.

Tomić nam je potvrdio da je Meho K. nedavno izašao iz pritvora nakon što se nagodio na godinu zatvora zbog ugrožavanja sigurnosti ozbiljnom prijetnji smrću supruzi M. B. s kojom se razvodi i ima dvoje djece.

– Žena s kojom se razvodi došla je jučer kolima s ocem. Meho je došao da preuzeme djecu i navodno je njenom ocu rekao: “Trebao sam vas prošli put pobiti”. Međutim to se utvrdilo da i nije baš tako i ja sam njega izvukao prije deset minuta iz pritvora, odnosno pušten je da se brani sa slobode. Incident se desio jučer iza Centra BBI, Meho je zadobio lake tjelesne povrede, punac je dao gas ničim izazvan i vukao ga jedno deset metara i Meho je završio u Hitnoj – kazao je za “Avaz” Tomić.

Advokat Tomić je dodao da nije uvjeren da dokazi koje imaju mogu potvrditi sumnju da je počinjeno krivično djelo ugrožavanja sigurnosti.

– Obavio sam razgovor s tužiocem i dokazi i snimci videonadzora, a tu je bilo i više svjedoka, ukazuju da nema govora o prijetnji- kazao je Tomić.

Interesantno za vas

Izdvajamo

CIK prvi put na Općim izborima uvodi supervizore: Reagirat će odmah u slučaju drastičnog kršenja zakona

Neće se miješati u rad općinskih izbornih komisija, osim u slučaju drastičnog kršenja zakona kada će odmah reagirati, te...

Možda vas zanima i ovo