Ponedjeljak, 29 svibnja, 2023

Mektić o ‘ugroženosti’ Dodika: Farsa za javnost, otmica je izmišljotina SNSD kuhinje

Nemojte propustiti

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik u intervju za ruski Sputnjik rekao je da je sa četiri strane dobio identične informacije – da specijalne jedinice Velike Britanije planiraju da ga tamo gdje živi, radi ili u pokretu pokupe i odvedu na neko nepoznato mjesto.

Nakon izjava lidera SNSD-a Milorada Dodika o navodnoj ugroženosti od strane britanskih tajnih službi, oglasio se i bivši ministar sigurnosti Dragan Mektić.

„Farsa za javnost. Otmica je izmišljotina SNSD kuhinje. Sve je ovo predstava za javnost. Kakva je svha njegove otmice i držanja u kontejneru 10 dana? Lik je sa tog stanovišta beznačajan. A tek šta rješavaju Despoti pred njegovom kućom…“, poručio je Mektić.

Upravo se čita:  Savjetnica u Kabinetu člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića u vezi s razrješenjem ambasadora Abdulaha Skake

Podsjetimo, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik u intervju za ruski Sputnjik rekao je da je sa četiri strane dobio identične informacije – da specijalne jedinice Velike Britanije planiraju da ga tamo gdje živi, radi ili u pokretu pokupe i odvedu na neko nepoznato mjesto.

“Kada ovdje to zdravorazumski kažete, svi bi rekli – da li je to moguće? I svi bi zaključili da nije moguće. Ali, kod nas je moguće jer se to dešavalo prije deset godina – kupili su naše ljude, odvodili ih u kontejnere, po deset, petnaest dana, tri mjeseca, pet mjeseci, šikanirali ih, neki su prolupali od svega toga, i ništa”, rekao je Dodik “Sputnjiku” u Beogradu.

Upravo se čita:  Čović tvrdi: Nema pakta s Dodikom, uskoro i o Izbornom zakonu

“A, mislili su da u narednih godinu-dvije završe taj nezavršeni posao u BiH, da dovedu svoju vlast, dovedu ljude u RS-u koji bi olako to priznali zato što bi bili negdje potapšani po ramenu, a poslije nema povratka. Zato on (Schmidt) hoće ovaj zakon o imovini. Kad njega uzmete onda će doći na red škole, pa će reći da su škole napravljene prije, pa univerziteti, bolnice, pa ne znam ni ja šta više”, zaključio je Dodik, piše SB.

Pročitajte još

Izdvajamo

Pojavila se nakon duži niz godina: Žuta hrđa pokosila pšenicu u BiH

“Ova bolest je ugrozila mnoge usjeve u Semberiji. Ljudi su pokušali da prskanjem određenim sredstvima zaštite svoje usjeve, ali...

Možda vas zanima i ovo