Srijeda, 22 ožujka, 2023

Mektić: Sarađujemo sa bezbjedonosnim službama u Srbiji

Nemojte propustiti

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić negirao je danas u izjavi za Tanjug navode medija u BiH da bezbjednosne službe te države imaju bilo kakve informacije o pronađenom oružju u blizini porodične kuće premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Mektić je precizirao da raspolažu samo onim početnim informacijama, koje su dobili od Srbije: “Imamo komunikaciju i saradnju sa bezbjednosnim službama iz Srbije od kojih smo putem Interpola dobili početne informacije, ali, učinićemo sve da na svaki način pomognemo kolegama da tu priču pokrenemo sa ”mrtve tačke””, rekao je Mektić.

Ministar Mektić je objasnio da se za sada zna samo da je riječ o oružju sa područja Doboja i sarajevskog ratišta i ništa više od toga.

“Te početne informacije dobijene su od Beograda i prosleđene su svim bezbjednosnim agencijama u BiH i Ministarstvu odbrane. Naša je obaveza da pomognemo kolegama iz Srbije, budući da je riječ o jednoj veoma ozbiljnoj situaciji”, precizirao je Mektić za Tanjug.

Mediji u BiH prenijeli su, naime, ranije danas da je Mektić rekao da bezbjednosne službe u Sarajevu imaju “određene informacije” o pronađenom oružju u blizini porodične kuće premijera Vučića, ali da “priča još nije zaokružena”.

U blizini porodične kuće srpskog premijera, u beogradskom naselju Jajinci u subotu, 29. oktobra, otkriveni su sanduci sa raketnim bacačem “zolja”, četiri ručne bombe, 100 komada municije kalibra 7,62 milimetra, četiri ili pet metaka za automatsko oružje i 15 metaka nepoznatog kalibra.

Interesantno za vas

Izdvajamo

U Hrvatskoj optužena dvojica policajaca da su kriminalcima iz BiH, Srbije i Crne Gore za novak dojavljivali ‘potjernice’ i omogućili boravak u EU

Nezakonitosti su se događale od sredine 2019. do juna 2022. Protiv dvojice hrvatskih graničnih policajaca podignuta je optužnica zbog sumnje...

Možda vas zanima i ovo