Petak, 30 srpnja, 2021

Mektić: U slučaju dolaska izbjeglica BiH može upravljati tim procesom

Nemojte propustiti

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić izjavio je danas u Sarajevu, nakon sastanka Koordinacijskog tijela za pitanja migracija u BiH, da sa sigurnošću može reći da bi u slučaju eventualnog dolaska izbjeglica u BiH to tijelo moglo uspješno upravljati tim procesom.

Istakao je da je sastanku prisustvovao predstavnik Vlade Srbije zadužen za izbjegličku krizu, koji im je prenio njihova iskustva i greške koje su u početku činili te određene preporuke te sada imaju uvid u sve potrebne radnje oko eventualnog zbrinjavanja izbjeglica.

Mektić je rekao da bi sve bh. i entitetske agencije, nadležne za takve situacije, mogle osigurati da taj proces prođe bez incidentnih situacija te garantirati sigurnost i za izbjeglice i za bh. građane.

Po njegovim riječima, izbjeglice se još drže koridora koji vodi prema sjeveru Srbije i Mađarskoj i ne kreću se prema BiH niti trenutno ima izgleda da se to desi.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Od ovog vikenda nova pravila za ulazak u Njemačku?

"Pojačanim putovanjem rizikuje se da se taj trend preokrene”, navodi se u dokumentu Ministarstva. Svi putnici koji dolaze u Njemačku...

Možda vas zanima i ovo