Subota, 26 studenoga, 2022

Memić nakon presude: Poručujem ilidžanskim begovima i ratnim profiterima, doći ćemo po njih sigurno

Autor:Avaz.ba

Nemojte propustiti

Muriz Memić je odmah po izlasku iz Suda BiH, citirao stihove Đorđa Balaševića: “I neka se okuša hor torokuša, ja sam babin sin jediniac, mater svima ko god i štagod pokuša.”

Sud BiH u predmetu Zijad Mutap i drugi donio je presudu kojom se optuženi Zijad Mutap, Hasan Dupovac, Alisa Ramić, Josip Barić i Muamer Ožegović oslobađaju svih optužbi.

Nakon čitanja obrazloženja presude, prisutnima se obratio Muriz Memić, otac tragično nastradalog Dženana Memića.

– Nisam se razočarao, nije ovo prvi put Sudu BiH da oslobađa optužene. Znamo da je Osmicu ekspresno oslobodio isti sudija. Ovo je namjerno urađeno u Tužilaštvu BiH. Idemo mi dalje sigurno, meni je žao zbog građana koji su došli iz cijele BiH, sigurno nećemo stati. Poruka ilidžanskim begovima i ratnim profiterima: Doći ćemo po njih sigurno, ne mogu da ne odgovaraju – poručio je Muriz Memić piše Avaz

Muriz Memić je odmah po izlasku iz Suda BiH, citirao stihove Đorđa Balaševića: “I neka se okuša hor torokuša, ja sam babin sin jediniac, mater svima ko god i štagod pokuša.”

“Još jednom, mater svima!”, kazao je Muriz Memić pa je istaknuo kako se nije razočarao: “Nije ovo prvi put Sudu bih da oslobađa optužene.”

On je stava da je ovo namjerno urađeno tužiocima BiH koji su živote dali za ovaj slučaj. Zahvalio se onima koji su otvorili i počeli istragu.

“Idemo mi dalje. Meni je žao građana koji su došli iz svih dijelova BiH, ali sigurno nećemo stati”, rekao je Muriz Memić, a onda je kazao sljedeće:

“Šaljem poruku ilidžanskim begovima i ratnim profiterima – doći ćemo po njih, sigurno.”

Na ove njegove riječi uslijedili su pokliči okupljenih građana “tako je” i “lopovi, lopovi”.

“Ne može neko biti ubijen, a da ubica ne odgovara. Zašto Alisinog oca nikad nije interesovalo ko je udario Alisu? Nisam klonuo, nisam razočaran, od ovog suda očekivano…ide istraga dalje, neću ni ja stati, ni Ifet, ni Arijana, a ni građani”, poručio je Muriz, kazavši da je ova presuda pokazala “kolika smo država uoči Dana državnosti”.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Pucnjava i sukob između krijumčara migranata u selu Horgoš, šest osoba završilo u bolnici

Pripadnici Policijske brigade MUP-a Srbije u petak su, u okviru opsežne akcije započete ranije na sjeveru zemlje, priveli na...

Možda vas zanima i ovo