Utorak, 22 lipnja, 2021

Mercator ima poruku za sve kupce u BiH

Nemojte propustiti

Vanredne okolnosti, u kojima trenutno živimo ali i radimo, pokazale su našu spremnost, maksimalan trud i požrtvovanost svakog našeg uposlenika, da zadovoljimo potrebe svih građana Bosne i Hercegovine.

Uprkos brigama za vlastito zdravlje i zdravlje naših porodica, pokazali smo najveću brigu i za naše kupce, nasmijana lica i najbolju moguću uslugu u ovim kriznim vremenima. Tako pokazujemo da smo uvijek tu za naše vjerne kupce.

Uveli smo sve mjere zaštite da smanjimo rizik i obezbjedimo nesmetan rad naših trgovina, ograničili broj ulazaka i obilježili rastojanje među kupcimna. Svoje uposlenike smo zaštitili zaštitnim maskama i rukavicama, naše blagajnice koriste dezinfekciono sredstvo nakon svakog kupca, a za kupce smo postavili sredstva za dezinfekciju na svakom ulazu u naše centre. Razradili smo različite scenarije, provjerili lance snabdijevanja, unaprijed osigurali dobavljače, kontaktirali nadležne organe i pratimo sve preporuke, mjere i odredbe nadležnih institucija i vlasti, te u skladu s tim prilagođavamo radno vrijeme u našim prodavnicama. Svi razrađeni scenariji uključivali su odgovornost za zdravlje zaposlenih i kupaca, nesmetano snabdijevanje stanovništva i normalno funkcionisanje svih naših trgovina.

Pozivamo kupce na solidarnost i toleranciju, jer samo uz pametnu i umjerenu kupovinu, osigurati ćemo da naše police u svako doba dana budu dobro snabdjevene. Prekomjerna, stihijska i bespotrebna kupovina, može nekim našim sugrađanima uskratiti osnovne namirnice. Budimo primjer jedni drugima, da zajedno prebrodimo novonastalu situaciju. Sve naše prodavnice su odlično snabdjevene i naše police se veoma brzo pune namirnicama za kojima vlada najveća potražnja.

Sa svojih 78 prodajnih objekata širom Bosne i Hercegovine, Mercator predstavlja važan oslonac opskrbe za stanovništvo, ali i za važne institucije kao što su domovi zdravlja, bolnice, policija, vojska, civilna zaštita, starački domovi.

Posebnu zahvalnost upućujemo svim našim uposlenicima, koje krasi nesebičnost, marljivost i požrtvovanost, i koji svojom brigom za naše kupce pokazuju veliki trud i želju da ovu vanrednu situaciju lakše prebrodimo. Tako vlastitim primjerom pokazujemo da smo jedna velika porodica koja je UVIJEK TU ZA VAS. Jer mi znamo da se ponašamo odgovorno prema svom radu, našim kupcima, dobavljačima, kolegama, ali i prema državi u kojoj živimo i radimo.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Turković i Kurz u Beču: Najavljeno milion vakcina za Zapadni Balkan

- Kancelaru sam rekla da smo zahvalni smo što se ta saradnja nastavlja, jer se i borba protiv pandemije...

Možda vas zanima i ovo