Utorak, 7 veljače, 2023

‘Merhamet’ Švedske donirao 82.000 KM narodnim kuhinjama u BiH

Nemojte propustiti

Predsjednik HO „Merhamet“ MDD Kenan Vrbanjac je zahvalio „Merhametu“ Švedske na dragocjenoj donaciji narodnim kuhinjama

“Merhamet“ Švedske je pred kraj 2022. godine donirao 82.000 KM „Merhametovim“ narodnim kuhinjama u Bosni i Hercegovini. Prema riječima predsjednika “Merhameta” Švedske Fehima Halilovića, ovom donacijom se, u vremenu svakodnevnih poskupljenja i rasta cijena životnih namirnicia, željelo pomoći „Merhametovim“ narodim kuhinjama u BiH da lakše prebrode trenutno socio – ekonomsko stanje, te da se „Merhametovim“ korisnicima obezbijede što kvalitetniji obroci.

Podrška narodnim kuhinjama u BiH je jedna od redovnih aktivnosti „Merhameta“ Švedske. Halilović naglašava da je, u 2022. godini, „Merhamet“ Švedske uputio pomoć u BiH vrijednu više od milion KM.

Predsjednik HO „Merhamet“ MDD Kenan Vrbanjac je zahvalio „Merhametu“ Švedske na dragocjenoj donaciji narodnim kuhinjama, koja je , kako je istakao, dobrodošla u vremenu krize.

– „Merhamet“ Švedske, zajedno sa Bosancima i Hercegovcima u toj zemlji, tokom cijele godine pomaže naše aktivnosti u BiH, što daje dodatni kvalitet našoj brizi o socijalno ugroženim kategorijama u našoj zemlji – istakao je Vrbanjac.

Inače, „Merhamet“ Švedske je 29. novembra, prigodnom manifestacijom u Geteborgu, obilježio 30. godišnjicu rada i djelovanja. Kako je rečeno, tokom svog trodecenijskog rada i djelovanja, „Merhamet“ Švedske je u Bosnu i Hercegovinu dopremio pomoć u vrijednosti većoj od 25 miliona KM.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Dodik sa dignuta tri prsta ispratio spasioce iz RS-a za Tursku: Imao je i poruku za Erdogana

- Odlazak naših spasilaca je znak pažnje i solidarnosti s turskim narodom. Još jednom izjavljujem saučešće porodicama stradalih i...

Možda vas zanima i ovo