Nedjelja, 19 rujna, 2021

Merkel potvrdila: Razgovarala sam sa Vučićem o Bosni i Hercegovini

Autor:N1

Nemojte propustiti

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je zahvalnost Merkel i rekao da je lično ponosan što je imao priliku da bude jedan od domaćina koji dočekuje Merkel na kraju mandata.

Njemačka kancelarka Angela Merkel kazala je u ponedjeljak navečer u Beogradu kako je sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem razgovarala o Bosni i Hercegovini ne preciziravši konkretno o čemu.

Merkel je kazala da sa Vučićem postoji odnos pun poverenja i da su na tom putu postigli niz rezultata bez obzira na to što predstoji dug put pred državama regiona dok ne postanu članice EU, prenosi televizija N1.

“Naše države bilateralno su čvrsto povezane”, rekla je njemačka kancelarka Merkel. Dodala je kako je jedna od tema bila i Kosovo, ali i Bosna i Hercegovina.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je zahvalnost Merkel i rekao da je lično ponosan što je imao priliku da bude jedan od domaćina koji dočekuje Merkel na kraju mandata.

“Govorili smo o svim regionalnim pitanjima, o europskom putu Srbije, o dijalogu sa Prištinom u Briselu. Rekao sam kancelarki da je Srbija posvećena dijalogu i da Srbija smatra da zamrznut konflikt nije dobro rješenje i da ćemo uvijek biti ovoreni da do kompromisnog rješenja dođemo“, rekao je Vučić.

Prvi čovjek Srbije je istakao kako je svjestan da će bez rješenja kosovskog pitanja biti gotovo nemoguć put Srbije u Europsku uniju, prenosi N1.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Kako je jedna porodica napravila čudo usred Bosne: Njihov luksuzni dizajnerski namještaj postao je svjetski hit

Posebnost Artisan proizvoda, naglašavaju naši sugovornici, u ručnom je radu. Nakon što komad drveta izađe iz strojne obrade, sve...

Možda vas zanima i ovo