Utorak, 19 listopada, 2021

Mešković: Ceca je kriva za mnoge tragedije u BiH, svi građani treba da bojkotuju njene koncerte

Nemojte propustiti

jasmin_meskovic_logorasi_191652701

Predsjednik Saveza logoraša BiH Jasmin Mešković kazao je za bh. novinsku agenciju Patria (NAP) kako politika koju je vodila srbijanska folk pjevačica Ceca tokom srbijanske agresije na BiH nije naštetila samo Bošnjacima, već svim narodima koji su živjeli i koji i danas žive u BiH.

Srbijanska pjevačica, supruga ubijenog ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana najavila je 30. avgusta ove godine koncert na stadionu Slavije u Lukavici, a nekoliko sedmica ranije pjevala je i u Modriči.

Najava Cecinog koncerta u BiH izazvala je ogročenje mnogih u zemlji koji su tokom srpske agresije na BiH golgotu osjetili na vlastitoj koži, a za koju je najvećim dijelom kriv i njezin ubijeni suprug Arkan, zločinac koji je kriv za smrt više hiljada nedužnih bošnjačkih civila.

Ceca se nikada javno nije ogradila od zlodjela svog supruga, a postoje jasni dokazi i svjedoci da je i sama učestvovala u organiziranju i planiranju progona, pljačkanja i ubijanja nesrpskog stanovništva na teritoriji BiH za vrijeme srpske agresije, piše NAP.

Mešković je pozvao sve građane Bosne i Hercegovine da bojkotuju Cecin koncert u Lukavici, kazavši da takva osoba i politika koju je vodila prethodnih godina, ne zavrjeđuju pažnju niti jednog građanina naše zemlje, bez obzira da li se radilo o Bošnjacima, Srbima ili Hrvatima.

– Među publikom koja će doći na Cecin koncert ima sigurno onih koji su tokom agresije na BiH izgubili dijelove tijela, pretrpjeli traume ili ostalih bez imovine ili još gore, bez svojih najmilijih. Svi oni treba da znaju da je njihova tragedija, bez obzira o kojem narodu se radilo, rezulat krvave politike koju je Ceca podržavala tokom gresije na BiH – rekao je Mešković, piše NAP.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Ambasade SAD o izjavama Dodika o organiziranju vojske RS

- Svi građani BiH treba da budu ponosni na OSBiH. Fokusiranje na podjele iz prošlosti neće poboljšati uslove života...

Možda vas zanima i ovo