Četvrtak, 29 srpnja, 2021

Mesna industrija “Bajra” u Kaknju će graditi pogon vrijedan 50 miliona KM!

Nemojte propustiti

Nakon početka pripremnih radova za izgradnju fabrike za preradu nusproizvoda životinjskog porijekla u koju će zagrebačka “Agroproteinka” investirati 20 miliona KM, nakon izgradnje fabrike madraca, nakon najave izgradnje tri nova proizvodna pogona na lokaciji Poduzetničke zone “Vrtlište”, u Kakanj stiže još jedna investicija vrijedna 50 miliona KM.

Kako se navodi na internet stranici Općine Kakanj, Mesna industrija “Bajra” dolazi u Kakanj gdje će graditi svoje proizvodne pogone, što će donijeti veliki broj radnih mjesta.

“Mesnu industriju Bajra smo zaista srdačno primili u Kaknju, a ovo je prilika da im još jednom zaželimo dobrodošlicu. Drago nam je da smo dio tima ovog investitora jer, podsjećam, naše opredjeljenje je da uvijek i u svakoj prilici budemo na usluzi investitorima, da umjesto njih rješavamo administrativne poslove, da rješavamo procedure, da im konstantno obezbjeđujemo pogodnosti za investiranje, da im nudimo olakšice…

Pozivam i druge investitore da dođu u Kakanj, naša vrata su za investitore uvijek otvorena bez potrebe za protokolarnim najavama i sl. U slučaju dolaska investitora ja i moji saradnici odgađamo sve druge obaveze, lično učestvujemo, i ja i moji saradnici iz Službe za privredu, u pribavljanju odobrenja i druge dokumentacije koja je potreba za realizaciju investicije”, rekao je načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra, piše “Ekapija“.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Od ovog vikenda nova pravila za ulazak u Njemačku?

"Pojačanim putovanjem rizikuje se da se taj trend preokrene”, navodi se u dokumentu Ministarstva. Svi putnici koji dolaze u Njemačku...

Možda vas zanima i ovo