Ponedjeljak, 25 listopada, 2021

Messija povezuju sa meksičkim narko-kartelom

Nemojte propustiti

Lionel Messi
Lionel Messi

Policijsko-obavještajna agencija za suzbijanje droge navodno istražuje dobrotvornu organizaciju Lionela Messija zbog moguće povezanosti s meksičkim narko-kartelom.

Kako piše španski El Mundo, “Messi i prijatelji”, niz humanitarnih utakmica odigranih širom Latinske Amerike koje je organizirala fondacija Lea Messija, osumnjičena je za pranje novca za zloglasni Valencia kartel.

Igrači koji su igrali na humanitarnim utakmicama takođe su pod sumnjom da su zaradili ne plativši porez tako što su davali novac za odigravanje utakmica, a prikupljeni novac nije uvijek stigao do onih kojima je bio namijenjen.

Ovo nije prvi put da Messi ima ‘sukob’ sa zakonom. U oktobru prošle godine, kapiten argentinske reprezentacije bio je na suđenju za utaju poreza nakon što su on i njegov otac, koji je upravlja njegovim novcem, bili optuženi za prikrivanje 6 miliona dolara poreza od španske vlade putem kompanija u Belizeu i Urugvaju, koji su imali prava na njegove fotografije.

Iako su kasnije platili poreze i kamate, Messi bi mogao dobiti do šest godina zatvora ako bude osuđen.

Messi godišnje zaradi oko 65 miliona dolara, od kojih 42 dobije igrajući za Barcelonu, a ostatak od sponzorskih ugovora sa Pepsijem, Adidasom, i Turkish Airlinesom.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Cvijanović poslala žestoku poruku Izetbegoviću: “On želi muslimansku državu”

"Da je Izetbegović sposoban za suživot on bi umjesto što prijeti ratom, sjedio sa drugima i razgovarao kako i...

Možda vas zanima i ovo