Subota, 1 travnja, 2023

Messiju upitan nastavak karijere?

Nemojte propustiti

Posljednja povreda dvoglavog mišića natkoljenice (m. biceps femoris) koju je Lionel Messi pretrpio u prošlosedmičnom meču protiv Atletico Madrida mogla bi ostaviti trajne posljedice po igrača, klub i kompletnu fudbalsku javnost koja želi da najboljeg fudbalera ikada gleda na djelu još dugi niz godina.

O čemu se zapravo radi?

Prema španskim medijima, ljekari katalonskog kluba su utvrdili da Messijev mišić natkoljenice polako počinje atrofirati. Razlog za to ljekari pronalaze u činjenici da je Messi tokom tinejdžerskih godina uzimao velike količine hormona rasta, što je uzrokovalo prekomjerno povećanje biceps femorisa, a samim tim i iscrpljenje tetiva lijeve noge.

Ono što najviše brine ljude u Barceloni je strah da Messi oboli od osteoporoze, nakon čega bi definitivno bio upitan nastavak karijere.

Podsjetimo, Messijeva statistika u posljednjih nekoliko mjeseci nije toliko sjajna. U posljednjih 28 utakmica samo je dva puta odigrao 90 minuta (sinoć protiv Atletica drugi meč), uključujući mečeve za klub i reprezentaciju. Messi je protiv Levantea počeo od samog početka, ali je izašao iz igre 20-tak minuta prije kraja meča. Nakon toga je odigrao 45 minuta protiv Atletico Madrida, nakon čega je propustio dvoboj na La Rosaleda stadionu u Malagi.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

(SC sport)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Keramičar Hasad Gvozden odlučio ostati u BiH: Ne žaim što sam ostao, imam mnogo posla!

Hasan je neko vrijeme razmišljao o odlasku u Njemačku. Čekajući dokumentaciju za iseljenje, prijavio se na obuku „Započni svoj...

Možda vas zanima i ovo