Nedjelja, 23 lipnja, 2024

Meteorolog iz Hrvatske nema dobre vijesti: Hladnoća bi mogla šokirati, proljetna idila obiti o glavu

Preporučeno

Danas je više oblačnosti bilo u centralnim i istočnim područjima Bosne. U ostalim područjima je bilo sunčano uz malu do umjerenu naoblaku.

Temperature zraka izmjerene u 13:00 sati (°C): Bjelašnica 1; Ivan Sedlo 14; Sarajevo 15; Livno i Neum 16; Bugojno 17; Gradačac i Tuzla 18; Bijeljina, Drvar, Široki Brijeg i Zenica 19; Banja Luka, Doboj i Trebinje 20; Bihać, Mostar i Sanski Most 21; Stolac 22°C;

Upravo se čita:  Crnogorci i Albanci objavili uzrok historijskog nestanka struje

U Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6°C, na jugu do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C.

U Sarajevu sunčano. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka oko 20°C.

Meteorolog Šolić: Idila bi nam se mogla obiti o glavu

Upravo se čita:  Američke sankcije gase račune i televiziji Una, ali "Prointer" će biti u najvećem problemu

Proljeće je stiglo, temperature rastu, ali, kako se čini, zima još nije posve gotova, piše Slobodna Dalmacija.

Prvi dan proljeća protekao je u znaku visokih temperatura, no kako kaže Ivan Šolić, poznatiji kao Mali Vakula, idila bi nam se mogla obiti o glavu.

“Nažalost, postoji mogućnost da nam se ova proljetna idila uz debelo iznadprosječne temperature obije o glavu za sedam dana kad bi nas mogla šokirati hladnoća, što nikako ne bi bilo dobro…pratit ćemo u idućim danima rasplet ove situacije…”, objavio je Ivan Šolić, piše Slobodna Dalmacija.

Upravo se čita:  Na GP Izačić 50 knjiga završilo u kontejneru: "Živjele knjige do kojih sam tako teško došao. Da ih neko tako baci"

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Novi Kodeks ponašanja poslanika u PD PFBiH: Stroga pravila za odijevanje i ponašanje, prijave mogu podnositi i građani

U srijedu, 26. juna, održat će se 12. redovna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH (PD PFBiH), kojom će...

Još vijesti za vas