Petak, 30 srpnja, 2021

Meteorolog Nedim Sladić: Šta ste tražili mjesecima, to ćete i dobiti

Nemojte propustiti

Danas će u centralnim i istočnim područjima Bosne dio prijepodneva biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz postepeno razvedravanje. U ostatku zemlje vedro. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Dnevna temperatura od 20 do 26, na jugu do 30 °C, javio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Meteorolog Nove BH Nedim Sladić prognozira da ubrzo počinje pravo ljeto, a padavine su od 22. juna svedene na nulu.

– Ako ste među onima koji su se u proteklom periodu zasitili kiše, pljuskova, grmljavine, dobra vijest za vas je da možete odahnuti, i to izgledno na jedno duže vrijeme, jer počinje pravo ljeto. Vrućina će dobijati sve više na snazi od srijede, kako će prema našoj zemlji pritjecati topliji zrak s juga kontinenta. A prema idućem vikendu treba računati da se pojedini dijelovi zemlje približavaju, a u pojedinim projekcijama se prikazuje da bi se mogla premašiti granica od 35°C. Eh, sad – što ste tražili mjesecima, to ćete i dobiti pa nemojte odmah zakukati kada krajem sedmice temperature budu na granici nepodnošljivog dana (32°C). Uživajte u ljetu i suncu, ali se pazite i UV zračenja – poručio je Sladić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Od ovog vikenda nova pravila za ulazak u Njemačku?

"Pojačanim putovanjem rizikuje se da se taj trend preokrene”, navodi se u dokumentu Ministarstva. Svi putnici koji dolaze u Njemačku...

Možda vas zanima i ovo