Petak, 27 siječnja, 2023

Meteorolog Sladić: Evo kada možemo očekivati padavine

Nemojte propustiti

“O snijegu je suvišno više govoriti. Snježna granica se 01.01. penje i do blizu 3.5 km visine. Ne samo kod nas, već i u alpskom području.”

Poznati bh. meteorolog Nedim Sladić objavio je grafički prikaz visine snijega u prvom satu 1. januara 2023. širom Europe te pojasnio:

“Snijeg jedino na Alpama, mada i tamo u malim količinama i od centralnog dijela Skandinavije prema Euroaziji.”

Ništa drugačije vrijeme ne očekuje nas ni početkom Nove 2023. – preovladavat će stabilno, djelimično sunčano i nešto toplije od prosjeka. Pogled prema plavetnilu neba i Suncu u kotlinama i dalje će onemogućavati magla. Padavine se ne očekuju do 9. januara.

“O snijegu je suvišno više govoriti. Snježna granica se 01.01. penje i do blizu 3.5 km visine. Ne samo kod nas, već i u alpskom području. Francuska i Italija trenutno imaju najbolje uslove za skijanje, mada i kod njih će biti klimavo sa skorim zatopljenjem. Međutim, treba ipak reći nešto i o aerozagađenju. Pregurajmo mi ipak još januar pa ćemo bjerovatno u februaru ponovo pospremiti problem ispod tepiha i ponovo ga izvući u oktobru 2023. Nažalost svako godine isto – krug po krug”, napisao je Sladić na Instagramu.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Mostarac doživio šok kod bankomata kada je dizao plaću, htjela mu se p(r)odati za 30 KM: ‘Je li moguće da se to događa u...

- Ostao sam zatečen, je li moguće da se to događa u centru grada? Da siromaštvo i potreba mogu potaknuti...

Možda vas zanima i ovo