Petak, 1 ožujka, 2024

Meteorolog Sladić najavio novu promjenu vremena: Evo o čemu je riječ

Preporučeno

Danas je u BiH bilo oblačno vrijeme sa snijegom ili susnježicom. U nizinama je padala i kiša.

Temperature zraka izmjerene u 13:00 sati (°C): Bjelašnica -6; Ivan Sedlo 0; Livno 1; Bihać, Bugojno, Gradačac, Sanski Most, Sarajevo i Tuzla 2; Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Drvar i Zenica 3; Široki Brijeg 5; Mostar i Stolac 6; Neum 9; Trebinje 10°C;

Upravo se čita:  Koliko treba da stavite novca u kovertu: Mladenci za jednu svadbu moraju da iskeširaju brdo para

Poznati bh. meteorolog Nedim Sladić najavio je na svojoj Facebook stranici novu promjenu vremena.

Naime, čini se da će temperature u Bosni i Hercegovini biti nešto veće nego sada, a sve zbog slabljenja uticaja retrogradne ciklone u našoj zemlji.

Kazao je i kako je trenutno najtopliji zrak iznad Evrope u Škotskoj i Sjevernoj Irskoj, zbog uticaja Azorske anticiklone koja dovlači topao zrak sa Atlantika.

Upravo se čita:  Na birou u TK je više od 60.000 nezaposlenih. Zašto se onda većina privrednih subjekata pati s pronalaskom radnika?

– Ostatak kontinenta je pod utjecajem istočnoeuropske anticiklone uz zadržavanje hladnijeg zraka. Retrogradna ciklona u Jadranu napokon se popunjava, tj. slabi sa svojim utjecajem u Bosni i Hercegovini, objasnio je Sladić.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u Bosni i Herecegovini se sutra očekuje oblačno vrijeme, uz mogući slab snijeg ili susnježicu. U većem dijelu Hercegovine prijepodne se očekuje vedro, a povećanje oblačnosti je moguće u poslijepodnevnim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između – 4 i 1 stepen Celzijusa, a na jugu zemlje i do 5 stepeni.

Upravo se čita:  U Sarajevu skladišteno 21,5 tona zdravstveno neispravnih sjemenki bundeve iz Ukrajine

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5 stepeni Celzijusa, na jugu zemlje od 8 do 12 stepeni.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Članovi Predsjedništva sa Angelinom Eichhorst: Bosna i Hercegovina ima još dosta posla

Članovi Predsjedništva BiH, koji danas borave na Diplomatskom forumu u Antaliji, sastali su se sa izvršnom direktoricom za Evropu...

Još vijesti za vas