Ponedjeljak, 17 svibnja, 2021

Meteorolozi greškom najavili snijeg u četvrtak

Nemojte propustiti

Dok se bh. građani pitaju hoće li ovo ljeto biti rekordno po vrućinama i hoće li živa u termometrima srušiti 150 godina star rekord koji iznosi 40 stepeni u hladu, Hidrometeorološki zavod Federacije BiH jučer je objavio dao će našu zemlju krajem sedmice rashladiti snijeg.

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Tako je na službenoj stranici ovog zavoda greškom objavljeno da se u četvrtak u poslijepodnevnim satima u našoj zemlji očekuje oblačno vrijeme sa snježnim padavinama te da će se temperature kretati od 11 do 16 stepeni.

Meteorolog Dženan Zulum pojasnio nam je da u maju neće biti snježnih padavina, iako smo ranijih godina bili svjedoci snijega koji je prekrio behar i voće.

– U našoj zemlji očekujemo pad temperatura i padavine, ali ne i pahuljice. Bez obzira što smo nedavno na planinama mogli vidjeti da je palo nekoliko centimetara snijega, prema prognozama sinoptičara snježne padavine ne očekujemo u ovoj sedmici – kazao je Zulum.

Izvor: Dnevni avaz

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dijaspora zavrnula pipu: U Bosnu i Hercegovini lani stiglo skoro pola milijarde maraka manje

Ekonomista Admir Čavalić je kazao da su ovakvi rezultati sasvim očekivani te da su stručnjaci prošle godine najavili upravo...

Možda vas zanima i ovo