Četvrtak, 11 kolovoza, 2022

Meteorolozi: Ima li opasnosti od novog toplotnog vala

Nemojte propustiti

Uslovi za pojavu lokalnih pljuskova postojat će na početku sedmice a od sredine sedmice uslovi će izostati i preovladavat će sunčano i stabilno.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda ističu da u usporedbi s proteklim vikendom, sljedećih dana će u Bosni i Hercegovini biti više sunčanog vremena.

Također, kako navode temperature zraka još malo će porasti, ali neće postojati velika opasnost od toplotnog vala koji može utjecati na zdravlje stanovništva.

Prema najavama meteorologa uslovi za pojavu lokalnih pljuskova postojat će na početku sedmice a od sredine sedmice uslovi će izostati i preovladavat će sunčano i stabilno. Sredinom dana treba povesti računa na UV zračenje I visoke temperature.

Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od 13 do 19 stepeni u Bosni, na jugu Hercegovine do 24 stepena. Najviše dnevne temperature između 28 i 33 stepena, na jugu zemlje do 36 stepeni. Početkom sljedeće sedmice prema raspoloživim sinoptičkim materijalima u centralnim i južnim područjima zemlje moguće su slabe padavine. Ostatak sedmice trebao bi proći u stabilnim i sunčanim vremenskim prilikama.

Jutarnje temperature bit će u rasponu između 14 i 19 stepeni u Bosni do 22 stepeni u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 29 i 34 u Bosni do 36 stepeni u Hercegovini, navode iz FHMZ.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Općina u Sarajevu uklonila električne romobile s javnih površina koji se koriste bez odobrenja: Ovo su kazne

Uklonjen je 31 romobil sa 22 lokacije do podnevnih sati, a bit će uklonjeni i svi drugi koji se...

Možda vas zanima i ovo