Ponedjeljak, 15 kolovoza, 2022

Meteorolozi objavili kad se vraćaju velike vrućine i sparina, temperature će ići i do 40 stepeni

Nemojte propustiti

Prema trenutno raspoloživim sinoptičkim kartama i naredna sedmica (od 18.07.) u našoj zemlji bit će u znaku pravog ljetnog vremena, tj. prognozira se obilje sunčanih sati i nadprosječno visoke temperature.

Za vikend je bilo umjereno oblačno s temperaturama zraka nešto ispod višegodišnjeg prosjeka za ovo doba godine.

Narednih dana preovladavat će malo do umjereno oblačno i pretežno sunčano vrijeme. Većini stanovništva do sredine sedmice bit će ugodno i ne previše vruće. U većini krajeva Bosne i Hercegovine oko prosjeka za ovo doba godine. Od četvrtka (14.07.) uz jačanje južnog strujanja zraka doći će i do povećanja temperature zraka. Vruće i sparno karakterisat će dane do kraja sedmice. U petak je u Bosni u poslijepodnevnim satima moguć i kratki pljusak kiše, stoji u prognozi vremena Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od 13°C do 19°C u Bosni, na jugu zemlje do 23°C. Najviše dnevne temperature između 23°C i 29°C, na jugu zemlje do 33 stepena. U drugom dijelu sedmice maksimalne temperature bit će u rasponu od 31 do 36 u Bosni, do 38 stepeni u Hercegovini.

Prema trenutno raspoloživim sinoptičkim kartama i naredna sedmica (od 18.07.) u našoj zemlji bit će u znaku pravog ljetnog vremena, tj. prognozira se obilje sunčanih sati i nadprosječno visoke temperature. U Hercegovini i do 40 stepeni. Mogućnost za kišu je mala.

Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od 15°C do 21°C u Bosni, u Hercegovini do 23 °C. Maksimalne dnevne temperature varirat će između 32 i 38 stepeni u Bosni, do 40 u Hercegovini, navode u prognozi iz FHMZBiH.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Vozač Porschea pijan izazvao nesreću, pa prijetio policajcima

Vozač Porschea je alkotestiran nakon čega je utvrđeno da je imao 1,75 g/kg alkohola u organizmu. Vozač automobila "Porsche" sinoć...

Možda vas zanima i ovo