Utorak, 7 veljače, 2023

Meteorolozi otkrili kakvo nas vrijeme očekuje za Novu godinu i prve dane 2023. godine

Nemojte propustiti

Početkom Nove 2023. godine bez bitnije promjene vremenskih prilika u Bosni i Hercegovini. Preovladavat će stabilno, djelimično sunčano i nešto toplije od prosjeka.

Nalazimo se pred Novom 2023. godinom. Federalni hidromterološki zavod izdao je prognozu vremena za naredne dane koji će, prema njihovim predviđanjima biti natprosječno topli.

Sutra je moguća slaba kiša, a na visokim planinama nije isključena i pojava slabog snijega. Od srijede, pa do kraja ove godine prognozira se umjereno do pretežno oblačno i djelimično sunčano vrijeme. U Bosni je u kotlinama moguća je magla koja bi pred sami kraj godine mogla biti i dugotrajnija. Zadržat će se natprosječno toplo, a slab mraz moguć je u planinskim područjima.

Jutarnje temperature zraka varirat će od 0 do 5 stepeni u Bosni, na jugu Hercegovine do 8 stepeni. Najviše dnevne temperature između 5 i 11 stepeni, na jugu zemlje do 13 stepeni. Početkom Nove 2023. godine bez bitnije promjene vremenskih prilika u Bosni i Hercegovini. Preovladavat će stabilno, djelimično sunčano i nešto toplije od prosjeka.

Pogled prema plavetnilu neba i Suncu u kotlinama i dalje će onemogućavati magla. Padavine se ne očekuju do kraja prognoznog perioda. Jutarnje temperature variratće u rasponu između 1 i 6 stepeni u Bosni do 8 stepeni u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 4 i 9 stepeni u Bosni do 12 stepeni u Hercegovini, saopćeno je iz FHMZ.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Dodik sa dignuta tri prsta ispratio spasioce iz RS-a za Tursku: Imao je i poruku za Erdogana

- Odlazak naših spasilaca je znak pažnje i solidarnosti s turskim narodom. Još jednom izjavljujem saučešće porodicama stradalih i...

Možda vas zanima i ovo