Subota, 25 rujna, 2021

Meteotrolog Sladić o neobičnoj pojavi: Oblaci u obliku ženskih grudi na nebu iznad BiH

Nemojte propustiti

Veći dio BiH jutros je zahvatilo olujno nevrijeme. U Banjaluci je olujni vjetar čupao drveće, nosi krovove, a određena naselja su ostala bez električne energije.

Nedim Sladić, meteorolog Nove BH, objavio je neobičnu pojavu koja se tokom pogoršanja vremena pojavila iznad Zenice. Riječ je o “mammtus oblacima” koji su, kako Sladić kaže, u obliku ženskih grudi. Po tome su i dobili naziv.

“Mammatus oblaci iznad Zenice. Uvijeni prema dole nalikuju na ženske grudi. Pokazuju izrazitu nestabilnost atmosfere, kao i prisustvo snažnih silaznih strujanja.

Foto: Facebook

Ako se pogleda bolje, čak ima i vrlo lijepih i rijetkih undulatus asperatus oblaka”, napisao je Sladić.

Veći dio BiH jutros je zahvatilo olujno nevrijeme. U Banjaluci je olujni vjetar čupao drveće, nosi krovove, a određena naselja su ostala bez električne energije. U drugim dijelovima zemlje, zbog začepljenja šahtova, došlo je do poplava ulica. Nevrijeme je izazvalo materijalnu štetu.

Kako je Sladić ranije rekao, uprkos ovom osvježenju, ni august neće nas poštediti od povremeno vrlo izražene vrućine i toplotnih valova koji nepovoljno mogu utjecati na zdravlje stanovništva.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Aleksandar Vulin: Za rat dovoljna jedna budala

“Ljudi koji vode Prištinu su velike kukavice, a od njih možete sve da očekujete”, kazao je Vulin. Ministar unutrašnjih poslova...

Možda vas zanima i ovo