Ponedjeljak, 15 kolovoza, 2022

Microsoft na Surface-u RT izgubio 900 miliona dolara

Nemojte propustiti

U sedmici kada divovi IT industrije objavljuju rezultate poslovanja, najveće iznenađenje je napravio Microsoft, koji je bio primoran da “otpiše” 900 miliona dolara zbog problema sa prodajom Surface RT tableta.

5 (1)Microsoft je objavio rezultate poslovanja u svom četvrtom fiskalnom kvartalu, tokom kojeg je kompanija ostvarila prihode od 19,9 milijardi dolara uz neto dobit od 4,97 milijardi dolara.

Microsoft je istakao da je na rezultate poslovanja direktno uticala smanjena prodaja PC-ova, iako je Windows divizija uspjela da poveća prihode za 6% u odnosu na isti period prošle godine.

Ipak, podatak koji je praktično zasjenio inače sasvim solidne rezultate poslovanja, jeste objava da je Microsoft planirao i gubitak od 900 miliona dolara izazvan promenom cijene Surface RT tableta, što u praksi znači da je ova kompanija proizvela mnogo veći broj tableta u odnosu na potražnju.

Predstavnici kompanije su poručili da nemaju namjeru da odustanu od Surface tableta i Windows RT platforme.

(ITvesti.info)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Vozač Porschea pijan izazvao nesreću, pa prijetio policajcima

Vozač Porschea je alkotestiran nakon čega je utvrđeno da je imao 1,75 g/kg alkohola u organizmu. Vozač automobila "Porsche" sinoć...

Možda vas zanima i ovo