Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Mijatović: Bojim se da ćemo se, ukoliko budemo nastavili ovako, jedno jutro probuditi u dijelu BiH i onda ćemo moći da vodimo pregovore oko dijela BiH, ne čitave zemlje

Nemojte propustiti

Mijatović se pita zašto proavusudne institucije ne reaguju na “evidentan udar na Ustav BiH”.

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović komentarisao je najave o potencijalnom pomjeranju izbora. On je kazao da ukoliko bilo ko u ovoj državi pomisli da pomjeri izbore “moraju da znaju da će dočekati SDP i građane BiH na ulicama”.

Prema njegovim riječima, nije Izborni zakon doveo do krize u BiH.

Upravo se čita:  Cvijanović: Predsjedništvo BiH nije donijelo odluku da američki bombarderi nadlijeću nad državom

– Kriza je u Banjaluci. Kriza stanuje na adresi SNSD-a i Milorada Dodika. Bespredmetno je razgovarati o izmjenama Ustava i Izbornog zakona sve dok traje nikad direktniji udar na Ustav BiH koji provode Milorad Dodik i njegov režim u Banjaluci – ističe Mijatović.

Smatra da su razgovori o izbornoj reformi promašena tema jer, kako navodi, sve dok traju ti nebulozni pregovori i razgovori, Milorad Dodik ne staje i samo ide korak naprijed”.

Upravo se čita:  Šta će Dodik reći na ovo? Višković o kamatnim stopama za RS: FBiH je bila pametnija, to je činjenica

– Bojim se da ukoliko budemo nastavili ovako da se ponašamo, da ćemo se jedno jutro probuditi u dijelu BiH i onda ćemo moći da vodimo pregovore oko dijela BiH, ne čitave zemlje – izjavio je.

Pita se zašto proavusudne institucije ne reaguju na “evidentan udar na Ustav BiH”.

– Da li su te institucije otete od strane vladajućih, pa u jednom dijelu ili trećini Milorada Dodika ili SNSD-a? Imamo jednu lošu naviku u BiH, a to je da stalno prizivamo međunarodnu zajednicu. Zaboravljamo da smo nezavisna država, članica UN-a, koja ima svoje institucije. Ključno je pitanje zašto institucije BiH ne rade svoje posao – navodi.

Pročitajte još

Izdvajamo

Sarajlija Nenad o Neletu: Jaran ga vozio na aerodrom, je li to etničko čišćenje?

“Ja sam Nenad Kovačević od oca Slobodana, čitav rat sam proveo na Bjelavama” Sarajlija Nenad Kovačević u svome tekstu osvrnuo...

Možda vas zanima i ovo