Subota, 21 svibnja, 2022

Mijatović: Bojim se da ćemo se, ukoliko budemo nastavili ovako, jedno jutro probuditi u dijelu BiH i onda ćemo moći da vodimo pregovore oko dijela BiH, ne čitave zemlje

Nemojte propustiti

Mijatović se pita zašto proavusudne institucije ne reaguju na “evidentan udar na Ustav BiH”.

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović komentarisao je najave o potencijalnom pomjeranju izbora. On je kazao da ukoliko bilo ko u ovoj državi pomisli da pomjeri izbore “moraju da znaju da će dočekati SDP i građane BiH na ulicama”.

Prema njegovim riječima, nije Izborni zakon doveo do krize u BiH.

– Kriza je u Banjaluci. Kriza stanuje na adresi SNSD-a i Milorada Dodika. Bespredmetno je razgovarati o izmjenama Ustava i Izbornog zakona sve dok traje nikad direktniji udar na Ustav BiH koji provode Milorad Dodik i njegov režim u Banjaluci – ističe Mijatović.

Smatra da su razgovori o izbornoj reformi promašena tema jer, kako navodi, sve dok traju ti nebulozni pregovori i razgovori, Milorad Dodik ne staje i samo ide korak naprijed”.

– Bojim se da ukoliko budemo nastavili ovako da se ponašamo, da ćemo se jedno jutro probuditi u dijelu BiH i onda ćemo moći da vodimo pregovore oko dijela BiH, ne čitave zemlje – izjavio je.

Pita se zašto proavusudne institucije ne reaguju na “evidentan udar na Ustav BiH”.

– Da li su te institucije otete od strane vladajućih, pa u jednom dijelu ili trećini Milorada Dodika ili SNSD-a? Imamo jednu lošu naviku u BiH, a to je da stalno prizivamo međunarodnu zajednicu. Zaboravljamo da smo nezavisna država, članica UN-a, koja ima svoje institucije. Ključno je pitanje zašto institucije BiH ne rade svoje posao – navodi.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Ministar Dedić otvorio Dane jagodastog voća u Čeliću: Trud i rad naših proizvođača ključ je uspjeha

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić otvorio je danas 26. manifestaciju “Dani jagodastog voća BiH” u Čeliću....

Možda vas zanima i ovo