Subota, 15 svibnja, 2021

Mijatović: Dešavanja u Mostaru predstavljaju eklatantan primjer otete države

Autor:NAP

Nemojte propustiti

Mostar i sve ono što se dešavalo u Mostaru predstavlja eklatantan primjer otete države, stava je Vojin Mijatović, prvi čovjek banjalučkog SDP-a.

“To svaki dan gledamo na slučaju Republike Srpske ali i Mostara. Milorad Dodik i Dragan Čović su oteli svoj dio Bosne i Hercegovine i svaki dan na svoj način žele pokazati i građanima ali i međunarodnoj zajednici kako je BiH nemoguća država. Sigurno ekstremisti u Mostaru koji su po nalogu Čovićeve politike prije neko veče demonstrirali kako se počinju međunacionalni sukobi nisu jači od države, ali je u situaciji kada Čovićeva politika uzurpira nadležnosti policije sasvim dovoljno da se vrati strah među ljude što je i bio cilj”, kazao je Mijatović za Patriju.

Na sve te igrokaze, ističe Mijatović, svaki dan u Republici Srpskoj i prije neko veče u Mostaru ne reaguje SDA ni Bakir Izetbegović osim saopćenjima za javnost, što pokazuje svu licemjernost njegove politike prema državi i građanima.

“Nama trebaju iskreni i časni Bosanci i Hercegovci koji će voditi državnu politiku na svakom pedlju zemlje i koji će vratiti uzurpirane nadležnosti državi koje su uz saglasnost Izetbegovića uzurpirali Dodik i Čović. Zato su izbori 2022 ključni, to su izbori na kojima nema, ako i ili, moraju se okupiti sve ali sve bh. snage i pobijediti politike SDA ,SNSD i HDZ ali i svih ostalih koji podržavaju uzurpiranje nadležnosti i parčanje države. BiH je od Jadrana do Save od Drine do Une, svi koji to prihvaćaju u jedan front i preuzimanje odgovornosti 2022. Vrijeme je da se pošalju u istoriju politike torova, mržnje, straha i otete države”, dodaje Mijatović.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Vojne trupe s različitih strana krstare BiH, Dodiku će trebati više od 30.000 vojnika ‘partije’ kako bi blokirao Amerikance da ne dođu do Manjače...

Iako je Manjača od Trebinja udaljena oko 400 kilometara, trupe NATO-a krstare cijelom zemljom, pa su jutros i na...

Možda vas zanima i ovo