Petak, 24 ožujka, 2023

Mijatović najavljuje bolje dane: Ukoliko Vučić danas potpiše sporazum – prestaje potreba za Dodikom

Nemojte propustiti

Zanimljivu objavu na svom Twitter nalogu oglasio se potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović.

Brisel je danas domaćin nastavku dijaloga Beograda i Prištine na kojem se od čelnika dviju strana očekuje da prihvate europski plan za Kosovo koji podupiru Sjedinjene Američke Države.

Srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Albina Kurtija ugostit će šef eurodiplomacije Josep Borrell i posebni izaslanik EU-a za dijalog Srbije i Kosova Miroslav Lajčak.

Aleksandar Vučić je na svom Instagram nalogu objavio snimak pred put u Brisel, gdje se nalazi u društvu Ane Brnabić.

“Da se presvučem i za 15 minuta krećem za Brisel, obavili smo posljednje pripreme. Hoću da se zahvalim onom dijelu ljudi u Srbiji koji nije veliki, a koji ima povjerenja u svoje državno rukovodstvo i koji vjeruje da ćemo uraditi ono što je najbolje za našu zemlju”, kazao je Vučić.

Zanimljivu objavu na svom Twitter nalogu oglasio se potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović.

Njegovu zanimljivu objavu prenosimo u cijelosti:

“Ukoliko Vučić danas u Briselu potpiše sporazum o Kosovu sa Kurtijem, prestaje potreba za Miloradom Dodikom. Današnji sporazum je velika prilika za Srbiju i Kosovo ali i za Bosnu i Hercegovinu!!! Normalizacija odnosa i prestanak sistema spojenih posuda ludila, nema alternativu”, poručio je Vojin Mijatović.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Državljanstva BiH u ovoj godini se odreklo više od 360 ljudi, od 1996. preko 97 hiljada

Lica koja stiču državljanstvo neke druge države administrativnu taksu plaćaju 800 KM, Državljanstva Bosne i Hercegovine za nešto više od...

Možda vas zanima i ovo