Četvrtak, 23 rujna, 2021

Mijatović pisao visokom predstavniku u BiH: “Uveženi gospodine Schmidt…Komšić ne predstavlja Hrvate, kao što ni Dodik ni Džaferović ne predstavljaju Srbe i Bošnjake”

Nemojte propustiti

Gospodine Schmidt, u ova teška i turbulentna vremena izjave poput vaše donose samo novi nemir, pogotovo među nas koji želimo videti sopstvenu zemlju kao članicu EU i NATO.

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP BiH, na društvenim mrežama danas se oglasio otvorenim pismom visokom predstavniku u BiH, Christianu Schmidtu.

Njegovu objavu na društvenoj mreži Facebook prenosimo u cijelosti:

“Uvaženi gospodine Schmidt,

Željko Komšić ne predstavlja Hrvate, kao što ni Dodik ni Džaferović ne predstavljaju Srbe i Bošnjake.

Njih trojica su izabrani iz reda ta tri naroda iz dve izborne jedinice RS I FBiH.

Ovo je decidno kako piše u Ustavu BiH.

Mene je jasna politička interpretacija Ustava od strane vladajućih SNSD-HDZ-SDA, to je njihova matrica opstanka i sakrivanja decenijskog kriminala, ali gospodine Schmidt, brinu me vaše izjave koje su u najmanju ruku u suprotnosti sa rezolucijama kako Bundestaga, tako i Evropskog Parlamenta.

Gospodine Schmidt, u ova teška i turbulentna vremena izjave poput vaše donose samo novi nemir, pogotovo među nas koji želimo videti sopstvenu zemlju kao članicu EU i NATO.

Ukoliko je vaš stav, stav čitave međunarodne zajednice, bojim se da smo onda daleko od Evrope iz koje vi dolazite, ali i da je istina recite na glas nemojte se više igrati sa našim sudbinama”, navodi se u pismu koje je Mijatović poslao Schmidtu.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Novalić: Krajnje je vrijeme da minimalna plata bude 700KM

- Očekujem da će Dom naroda Parlamenta FBiH hitno usvojiti Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o doprinosima i prateće...

Možda vas zanima i ovo